İşte Konya vekilleri

İşte Konya vekilleri

14 Mayıs seçimi geride kaldı. AK Parti Konya'dan 9, CHP 2, İYİ Parti 1, MHP 2, Yeniden Refah Partisi de 1 vekil çıkardı. Konya halkı ise vekillerinin kim olduğunu merak ediyor

Konya'nın 28. dönem milletvekilleri, mecliste kaydını yaptırmaya devam ediyor. Konya, milletvekillerini seçti. Şehrin 15 milletvekilinin 9'unu AK Parti, 2'sini CHP, 2'sini MHP, 1'ini İYİ Parti, 1'ini de Yeniden Refah Partisi aldı. 15 vekil arasında sadece 1 kadın vekil olarak görev yapacak. AK Partili Meryem Göka, Konya'nın 28. dönemde tek kadın milletvekili olma özelliğini taşıyor. Konya'nın en genç milletvekili ise AK Partili Selman Özboyacı oldu. Konya'nın yaşı en ileri vekili de Yeniden Refah Partisi'nin vekili Ali Yüksel.

AK PARTİ MİLLETVEKİL TAHİR AKYÜREK KİMDİR?

Tahir Akyürek, 1959 yılında Konya'nın Derebucak ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bağ-Kur Konya İl Müdürlüğü'nde Avukat, Konya Ticaret Odası'nda Genel Sekreter olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticiliklerde bulundu. Daha sonra Serbest Avukat olarak çalıştı. 2004-2018 yılları arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Konya milletvekili seçildi. Akyürek, 2023 seçimlerinde de Konya'dan milletvekili oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

adsiz-004.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ORHAN ERDEM KİMDİR?

Orhan Erdem, 1963 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme mezunudur. 22. ve 23. Dönem Konya Milletvekilliği yaptı. 23. Dönem TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, İdare amiri. Türkiye Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 2011 Ekim - 2018 Nisan Milli Eğitim Bakan yardımcılığı yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen ve 28. dönemde de vekil seçilen Orhan Erdem, evli ve 3 çocuk babasıdır.

adsiz-005.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SELMAN ÖZBOYACI KİMDİR?

Selman Özboyacı, 1989 yılında Konya Meram'da doğdu. İnşaat Mühendisi olan Özboyacı, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi kuruculuğu, AK Parti Gençlik Kolları Konya İl Başkanlığı, AK Parti Gençlik Kolları Ekonomi ve Mali İşler, Yerel Yönetimler ve Tanıtım Medya Birimlerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 28. dönemde de milletvekili seçilen Özboyacı, iyi düzeyde İngilizce bilmekte. Özboyacı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

adsiz-006.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MERYEM GÖKA KİMDİR?

Meryem Göka, 1963 yılında Almanya’nın Ettlingen şehrinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Almanya’da, lise eğitimini ise Ankara Kız Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nü Şeref Öğrencisi olarak bitirdi. Meryem Göka, AK Parti’nin 2008 yılı Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliğine seçilmesinin ardından Çevre Komisyonu Başkanlığı’na getirildi. 2011-2014 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini üstlenen Göka 2014 yılında ICAPP (Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2015 yılından itibaren ICAPP Eş Başkanı olarak görevine devam eden Göka, şu anda ise Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Anadili Almanca olan Göka çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. 28. dönemde milletvekili seçilen Meryem Göka evli ve 3 çocuk annesidir.

adsiz-007.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ABDULLAH AĞRALI KİMDİR?

Abdullah Ağralı, 1969 yılında Konya'nın Kulu ilçesinde doğdu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Kamu kuruluşlarında hekimlik yaptı ve çeşitli görevlerde bulundu. Sağlık hizmetlerinde toplam kalite yönetimi, ekonomik verimlilik, sağlık işletmelerinde yönetim ve organizasyon, işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri aldı. 25, 26 ve 27. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli Meclis araştırması Komisyonları, İçişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısıdır. Kürtçe ve İngilizce bilen, 28. dönemde de tekrar milletvekili seçilen Abdullah Ağralı, evli ve 4 çocuk babasıdır.

adsiz-008.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MEHMET BAYKAN KİMDİR?

Mehmet Baykan, 1964 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda çeşitli dönemlerde görevler alan Mehmet Baykan, ilk kez 2004 – 2006 yılları arasında Dr. Levent Bıçakcı başkanlığında TFF Yönetim Kurulu üyesi oldu. Mehmet Baykan, Aralık 2009’da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevine getirildi. Mehmet Baykan, 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 2011 tarihinden itibaren de 14 Mayıs seçimlerinden kısa bir süre önceye kadar Spor Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Baykan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

adsiz-009.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ZİYA ALTUNYALDIZ KİMDİR?

Ziya Altunyaldız, 1963 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. ABD'de West Coast Üniversitesinde Uluslararası İşletme İdaresi alanında yüksek lisans yaptı. İngiltere'de Londra Metropolitan Üniversitesinde Uluslararası Karşılaştırmalı Ticaret Hukuku alanında diploma sonrası programı tamamladı. Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığında; Devlet Yardımları Daire Başkanı, İhracat Genel Müdür Yardımcısı, İhracat Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı. Londra Büyükelçiliğinde Ticaret Müşavirliği görevini yürüttü. Gümrük Müsteşarı olarak görev yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kurulması üzerine yeniden Bakanlık Müsteşarı olarak atandı. 25 ve 26. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Altunyaldız, evli ve 2 çocuk babasıdır.

adsiz-010.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ LATİF SELVİ KİMDİR?

Latif Selvi, 1964 yılında Konya'da doğdu. İlk öğrenimini Konya Meram Mehmet Karaciğanlar Mevlana İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Konya İmam Hatip Lisesi’ nde tamamladı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ ni bitirdi. Ağrı ve Konya’da ilköğretim okulları, ortaokul ve liselerde öğretmenlik yaptı. Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekilliği görevini yürüttü. 28. dönemde Konya'dan milletvekili seçilen Selvi, orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. Latif Selvi evli ve 3 çocuk babasıdır.

adsiz-011.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA HAKAN ÖZER KİMDİR?

Mustafa Hakan Özer, 1973 yılında Konya'da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimlerini Konya'da tamamladı. 1997 tarihinde Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları bölümünden mezun oldu. Sonrasında 28 Şubat sürecinde yedek subay olarak İzmir ve Tekirdağ’da askerlik vazifesini yerine getirdi. Askerlik dönüşü 1 yıl Konya Büyükşehir Belediyesi'nde Ziraat Mühendisi olarak çalıştı. 2001 yılından bu yana sınai gaz dolumu ve dağıtım, cng dağıtımı alanlarında faaliyet gösteren aile şirketinde genel müdürlük görevini yürüttü. Özer, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı görevinden istifa edip, milletvekili adayı oldu. Özer, 28. dönem Konya milletvekili olarak, meclise gitti.

adsiz-012.jpg

CHP MİLLETVEKİLİ BARIŞ BEKTAŞ KİMDİR?

Barış Bektaş, 1976'ta Seydişehir'de doğdu. İlkokulu Ortakaraören kasabasında, ortaokul ve liseyi Meram Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık stajını 22.23.24. dönem CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın yanında yaptı. Askerliğini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesinde Askeri Hakimlik yaparak tamamladı. 2002 yılında Konya Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Kurucu üyesi olduğu Demokrat Hukukçular Derneği yöneticiliği ve hemşehri derneği başkanlığı yaptı. 2 dönem Selçuklu İlçe Başkanlığı, 35.Olağan Kurultay’da Tüzük Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 13 Ocak 2018 tarihinde yapılan Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na seçildi. 28. dönemde Konya milletvekili olan Barış Bektaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

adsiz-013.jpg

GELECEK PARTİSİ MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ KİMDİR?

Hasan Ekici, 1974 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğdu.1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde kamu yönetimi dalında "kurumsal risk yönetimi" üzerine yüksek lisans yaptı. 2000-2003 yıllarında T.C. Maliye Bakanlığı İzmir Gelirler Bölge Müdürlüğü’nde Vergi Müfettiş Yrd. (Eski Unvan Vergi Denetmen Yrd.) olarak görev yaptı. 2003-2007 yıllarında T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nda Vergi Müfettişi olarak görev yaptı. 2007-2012 yıllarında T.C. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde İç Denetçi olarak görev yaptı. 2010 yılında T.C. Mevlana Kalkınma Ajansı’nda 1 yıl İç Denetçi olarak görev yaptı. 2012 yılından itibaren Küre Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.’de kurucu ortak Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmaktadır. A-2 Düzeyinde Kamu İç Denetçi Sertifikasına ve Bağımsız Denetçi Lisansına sahiptir. "Kurumsal Risk Yönetimi-Kalkınma Ajansları Uygulaması" isimli bir adet kitabı yayımlanmıştır. Vergi, kamu ihale, bütçe, kamu yönetimi v.b. konularda çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunuyor. Ekici, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin Konya İl Başkanlığı görevini yürüttü. Ekici, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

adsiz-014.jpg

MHP MİLLETVEKİLİ MUSTAFA KALAYCI KİMDİR?

Mustafa Kalaycı, 1960 yılında Konya'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nda Denetçi ve Başdenetçi olarak çalıştı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) İbra Kurulu üyeliği yaptı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Danışmanı ve Başbakan Başmüşaviri oldu. Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. 5 dönemdir milletvekilliği yapan Kalaycı, 28. dönemde de vekil seçildi. Kalaycı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

adsiz-015.jpg

MHP MİLLETVEKİLİ KONUR ALP KOÇAK KİMDİR?

Konur Alp Koçak, 1983 yılında Karaman'da doğdu. 2001’de Konya Meram Anadolu Lisesi’nden mezuniyetinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans eğitimini aldı. 2006-2007 döneminde Tokyo’da bulunan Keio Üniversitesi’ne devam etti. 2010’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisansını ve Georgetown Üniversitesinde Yasama Çalışmaları Sertifika Programını tamamladı. Halen Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora çalışmaları devam etmektedir. TBMM’de Yasama Uzmanı, Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Başkan Yardımcısı olan Konur Alp Koçak, 28. dönem Konya milletvekili seçildi. Koçak, ileri seviyede İngilizce ve Japonca bilmektedir.

adsiz-016.jpg

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ÜNAL KARAMAN KİMDİR?

Ünal Karaman, 1966 yılında Konya'da doğdu. Futbolcu olan Karaman. 2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımı yardımcı antrenörlüğü görevinde bulundu. Karaman, 2005 yılında ümit millî takım teknik direktörlüğü görevine getirildi. Bir dönem Konyaspor'u da çalıştıran Karaman, 18 Şubat 2010 tarihinde Teknik Direktör Şenol Güneş'in birinci yardımcısı olarak da göreve getirildi. Daha sonra birçok takımda da teknik direktörlük görevlerinde bulundu. Karaman, 28. dönem Konya milletvekili seçildi.

adsiz-017.jpg

YENİDEN REFAH PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ALİ YÜKSEL KİMDİR?

Ali Yüksel, 1949 yılında Antalya'da doğdu. İlkokulu köyünde, İmam-Hatip Okulu'nu Antalya'da bitirdi. Yüksek tahsilini, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde tamamladı. 1995 yılında vekaleten yürttüğü Milli Görüş Genel Başkanlığına 1996 yılı başında seçildi. Ali Yüksel, 2009 yılında Başbakan Muşavirliğine tayin olundu. Başbakan Müşavirliğinden 2011 yılı sonunda emekliye ayrıldı. Yeniden Refah Partisi kurucularından ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Ali Yüksel, önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) başkanı, ilk kongreden sonra da Yurtdışı Vatandaşlar Başkanlığına getirildi. Yüksel, 28. dönemde Konya'dan milletvekili seçildi. Evli ve 8 çocuk babası olan Ali Yüksel, hâlen 10 torun dedesidir.

EMRE ÖZGÜL

adsiz-018.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum