İsrail katliamlarına kınama

İsrail katliamlarına kınama

İnanç Özgürlükleri Platformu, İsrail katliamlarını kınadı

Platform adına açıklama yapan  Bayram Vanlı, “İsrail ile anlaşarak barış arayanları telin ediyoruz. Sorun İsrail ortadan kalkmadıkça bitmeyecektir” dedi.

İnanç Özgürlükleri Platformu 285. hafta basın açıklaması yaptı. Kayalıpark'ta yapılan basın açıklamasında platform adına konuşan  Bayram Vanlı, Mescid-i Aksa da yine kan döküldüğünü belirterek, “Tarih boyunca nice acılara göğüs germiş Mescid-i Aksa yine katil, işgalci, siyonist askerlerin habis çizmeleriyle kirletildi. Buna rağmen El Aksa'nın avlusu direniş hareketine kaynaklık etmeye ve direniş ruhunu canlı tutmaya devam etmektedir. İsrail dün Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'nın avlusunda yine kan döktü. İşgalci İsrail'in zulümlerine ve Gazze'deki ambargosuna ve Filistin'li milletvekillerinin tutuklu bulunmasına karşı çıkmak ve özgürlük mücadelesine destek vermek için açlık grevine giden Filistin'li mahkumları desteklemek için yapılan gösteri yürüyüşüne İsrail silahlarla karşılık verdi” dedi.
İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistin'li milletvekillerinin başlattığı açlık grevlerinin tehlikeli noktalara ulaştığını söyleyen Vanlı, “Dünya kamuoyunun sessizliğine rağmen direnişlerini sürdüren bu mahkumlar ölüm tehlikesi ile karşı karşıyadır. Onların direnişlerini destekliyor ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyoruz” diye konuştu. Müslüman kamuoyunun öncelikler sıralaması gereği Filistin davasına Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirten Vanlı, “Mescid-i Aksa'nın işgali Hiçbir sosyal ve siyasal olayın gölgesinde bırakılmayacak kadar önceliklidir. Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele edenlerinde desteklenmesi, savundukları davanın önceliğinden dolayı önem arz etmektedir. Zalim ve terörist İsrail'in varlığını kabul etmeyen ve onun habis bir ur olarak nitelendirilip İslam topraklarından sökülüp atılması gerektiğini savunan her mücadeleyi destekliyoruz. Kudüs davası terörist İsrail'in varlığını kabul etmekle ve onunla müzakereler yapmakla çözümlenebilecek bir mesele değildir. İsrail'in varlığı sorunun bilfiil kendisidir. İsrail'in varlığını kabul etmek üzerine kurulu her anlayışı telin ediyor ve bu çabaların hem dünyada hem ahirette utanç verici bir azaba sebebiyet vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Kamuoyunda İsrail ile görüşmeler sonucunda elde edildiği kabul edilen kazanımların varlığına inanılmakta olduğunu aktaran Vanlı, “Bu kazanımların sahipleri alkışlanmakta, zafer kazanmış komutanlar konumuna getirilmektedir. Bu varsayılan kazanımlar İsrail'in varlığını kabul etme şartına bağlı olduğu için aslında büyük yenilgilerdir. Bunların zafer gibi sunulması akıl tutulmasıdır.  Mescid-i Aksa'nın  özgürlüğü hiç bir  siyasal konjonktüre ve siyasal menfaatlere bağlı kalınmayacak kadar büyük ve ulvidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.