İsmi Dedeler  ama Altınekin’in en genç beldesi

İsmi Dedeler ama Altınekin’in en genç beldesi

1992 yılında belde olan Dedeler, Altınekin ilçesinin en gözde beldelerinden birisi. Dedeler gerek sosyal durumu, gerek halkının özverili çalışmaları, gerek misafirperverlikleri ile her zaman örnek olan bir belde.

Dedeler Belediye Başkanı Mehmet Elmalı, beldenin tanıtımı ve çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada da bunu kanıtladı. İlk olarak belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Elmalı, “1992 yılında belediyelik olduk. İlk başkanımız Ahmet Ceran idi rahmetli oldu. Daha sonra Mehmet Can geldi, ondan da bayrağı biz devraldık. Burada görev yapan tüm arkadaşlarımız beldemiz için bir şeyler yapma gayreti içinde oldular. Şimdiye kadar olduğu gibi bunda sonra da görev yapacak olan arkadaşlarımız aynı hizmeti yapacaklardır. İnsanlarımızın hizmetine olan her işi belde halkımızın da katkıları ile el birliği içinde yapıyoruz. Bu bizde bir gelenektir, öyle de devam edecek. Çünkü bizim sevdamız Dedelere hizmettir” dedi. Dedeler’de görev yapan belediye başkanlarının her zaman halkın hakkını koruduğunu belirten Elmalı, “Belde belediyesi olarak maddi durumumuz ve hizmetlerimize gelince elimizden gelen imkanı değerlendiriyoruz. Bir önceki görev yapan arkadaşımız nasıl özveri ile görev yaptı ise biz de aynı şekilde davranıyoruz. Her iki belediye başkanımız da birbirlerine görevi devrederken borçsuz bir belediye devrettiler. Bende borçsuz bir belediye aldım. Böyle de devam edecek. Ancak hizmet yapıyorsan, belde halkına bir şeyler veriyorsan mutlaka bir takım borçların olacaktır. Borç batağına götürmek hem belde halkına, hem belediyeye hem eskiden görev yapan arkadaşlara bir ihanettir” diye konuştu.
Belediyenin bütçesine göre hizmetler yapıldığı zaman borcu ödemekte de bir sıkıntının yaşanmayacağı bilinci ile hareket ettiklerini söyleyen Mehmet Elmalı, “Şu anda da borç batağında değil ödenebilir bir borcumuz var. Personelimiz bize verilen kadronun daha altında ama daha verimli hizmet yapıyor. İşçi alıp seçim kazanma mantığı gütmedik. İhtiyacımız olduğu kadar personelimiz var. Bu arkadaşlar ile beldemiz için en güzel hizmeti yapıyoruz. Neticede halka hizmet hakka hizmettir. Mutlaka biz de bir takım sıkıntılar çekiyoruz. Ama bundan hiçbir zaman şikayet etmedim. İnsanların sıkıntısı ile sıkıntılanmak kadar da güzel bir duygu olamaz. Biz bunu gördük” ifadelerini kullandı.
Beldenin kuruluşu hakkında da bilgi veren Elmalı, “Beldenin kuruluşu 10. yüzyıla dayanmaktadır. Bu yüzyılda Arap yarımadasında bir grup sülale Anadolu‘ya gelmiş olan Zeynel Abidin Hazretlerinin torunlarıdır. Fakat bunların yaşamları fazla sürmemiştir. Tekrar 17. yüzyıl sonlarına doğru ilçemizin Altınekin‘den beldemize yerleşimi başlamıştır. Beldemizin adı beldemiz mezarlığı içinde bulunan Zeynel Abidin Hazretlerinin torunları olan Şeyh-i Kebir Taşgun Baba Hazretlerinden gelmektedir. Altınekin ilçesine uzaklığı 14, Konya’ya 64 kilometre uzaklıktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.