İşgale ceza yok!

İşgale ceza yok!

Kaldırımlara yapılan parklar yayaları bezdiriyor. Vatandaşların polis ekiplerine yaptığı ihbarlar karşılıksız kalıyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı şikayet sonrası yarım saat olay yerinde bekleyen bebek arabalı bir kadın duruma isyan etti

Kaldırımlar işgal altında olduğu için araç trafiğinin olduğu yollarda yürümek zorunda kalan vatandaşların can güvenliği tehlikeye atılıyor. Kaldırım işgalinin olduğu bölgelerde trafik ekiplerine yapılan şikayetler ise sonuçsuz kalıyor. Yapılan şikayetlere trafik ekipleri 'plaka verin' diyerek karşılık veriyor. Plaka verildiği durumlarda ise kaldırım işgali yapan araçlara sadece araçlarını bulunduğu yerden kaldırmaları gerektiği yönünde bir SMS atılıyor. Araç sürücüsü cezalandırılmak yerine ödüllendiriliyor fakat işgaller son bulmuyor.

photo_20180205_154021.jpg

Çok sayıda araç işgali altındaki bölgelere ısrarla istenen ekip talepleri ise havada kalıyor. Geçtiğimiz günlerde Gıda ve Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden kaldırıma yapılan parklar yüzünden geçemeyen bebek arabalı Merve Şener isimli bir kadın, polis ekiplerine yaptığı şikayet ve çağrı üzerinden yarım saat geçmesine rağmen hiç bir kimsenin kaldırım işgalleri ile ilgilenmediğini belirterek, "Bebek arabası ile kaldırımlarda yürüme neredeyse imkansız hale gelmiş. Araç sürücüleri kaldırıma dik halde, bir yayanın dahi geçemeyeceği şekilde araçlarını park ediyor. Bazı bölgelerde devamlı bu tablo var fakat yetkililer görmezden geliyor. Bebek arabamız ile yoldan yürümek zorunda kalıyoruz. İlla birinin canının yanması mı lazım. Neden görevinizi yapmıyorsunuz?” şeklinde konuştu. 

photo_20180205_132237.jpg

TRAFİK KÜLTÜRÜ YOK

Şener, konuşmasının devamında şunları söyledi, “Yetkililer kuralların uygulanması yönünde bir çalışma yapmazken kaldırım işgali yapan vatandaşlar da kul hakkına giriyorlar. Maalesef trafikte direksiyona geçen sürücüler sadece kendileri varmış gibi davranıyor. Bir bebekli anne yoldan karşıya geçmeye çalıştığı zaman sürücüler yavaşlamak yerine daha da hızlanıyor ve kornaya basıyor. Avrupa’da şahit olduk, yayalar yolun karşısına geçmeye başladığı zaman diğer araçlar hemen duruyor. Bizler kul hakkına önem veren bir dinin mensupları olarak nasıl böyle acımasız ve diğerler insanları yok sayan bir halde oluyoruz.”

photo_20180205_152729.jpg

Bazı vatandaşlar ise kaldırıma yapılan parkların otopark eksikliği nedeni ile olduğunu söylüyor. Otopark eksikliği olsa da kaldırım işgali ve yayaların haklarını gasp etmenin kabul edilemeyeceğini savunan vatandaşlar kuralların uygulanmasını ve kaldırım işgali yapan araçlara ceza kesilmesini istiyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum