Irak'ta katliam yapılıyor

Irak'ta katliam yapılıyor

Kuzey Iraklı Türkmen öğrenciler gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dr. Aydın Beyatlı, “Ortadoğu'da büyük acılar yaşanıyor. Irak bölünmüş durumda. Ülkede uzun süredir katliamlar yapılıyor. Hergün bombalar patlıyor. Yaşam silahların gölgesinde sürüy

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu'nun başlattığı "Türkmeneli Eğitimine Destek Projesi" kapsamında Konya'ya gelen öğrencilerin son durağı ise Merhaba Gazetesi oldu. Irak’ta Türkçe eğitim veren liselerden mezun olan 25 başarılı Türkmen öğrenci Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş ile görüştü. Ziyarette konuşan, öğrencilere rehberlik ve hocalık yapan Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Aydın Beyatlı, “Irak'ta Türkçe eğitim yapan 472 okuldan seçilmiş en başarılı 25 öğrenci ve öğretmenleri Konya'ya getirdik. Öğrenciler Pazartesi günü şehirden ayrılıyor. Verimli bir gezi oldu. Öğrencileri ödüllendirmek için Konya'ya getirdik. Bildiğiniz gibi Ortadoğu'da büyük acılar yaşanıyor. Kuzey Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde eğitim faaliyetleri zor şartlar altında sürdürülmektedir. Bizler Irak'ın toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Ama Irak bölünmüş durumda. Ülkede uzun süredir katliamlar yapılıyor. Hemen hemen hergün bombalar patlıyor. Silahların gölgesinde yaşam sürüyor. Konya ve Kerkük'ü bir tutuyoruz. İki şehir de bizim için önemli. Kardeş iki halkız. İlişkilerin güçlenmesi için köprü görevi üstleniyoruz. Merhaba Gazetesi de bizim sesimiz oldu. Merhaba'nın bizde yeri ayrı. Desteklerinizi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

2-3.20150830115844.jpg

ÜNİVERSİTEYİ KONYA'DA OKUYACAĞIZ

Kuzey Irak'ın Türkmeneli bölgesinde yaşayan öğrenciler de, Konya'nın tarihi ve kültürel mirasını gezdiklerini, şehri çok sevdiklerini, üniversiteyi Konya'da okumak istediklerini ifade etti. Konyalılar'ın kendilerine kucak açtığını belirten öğrenciler, “Kuzey Irak'ta hocalarımız sayesinde iyi bir eğitim alıyoruz. Hocalarımızın ve ailelerimizi desteği olmadan biz buralara gelemezdik. Bölgenin en başarılı okullarından birinde eğitim alıyoruz. Türkmenler zor şartlar altında yaşıyor. Zulüm altındayız. Ona rağmen okuyoruz” sözlerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş de, öğrencilere başarılar diledi. Ziyarette öğrenciler Gümüş'e Türkmen bayrağı hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Öğrenciler, pazartesi şehirden ayrılacak.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.