Irak katledilen 9 bin Filistinli çocuğu böyle andı

Irak katledilen 9 bin Filistinli çocuğu böyle andı

Irak başkenti Bağdat’ta yeni yıl için yapılan dev bir çam ağacına, Gazze'de öldürülen 9 binden fazla çocuğa dikkat çekmek için kefenli çocuk maketleri asıldı.

İsrail’in binlerce masum sivili katlettiği saldırılar aylardır devam ederken, Irak başkenti Bağdat’ta yeni yıl için yapılan dev bir çam ağacına, Gazze'de öldürülen 9 binden fazla çocuğa dikkat çekmek için kefenli çocuk maketleri asıldı.

İsrail güçlerinin 7 Ekim’den bu yana Filistin’e yönelik şiddetli saldırıları sürerken, Irak başkenti Bağdat'ın merkezinde yer alan Tahrir Meydanı'ndaki dev yılbaşı ağacına Gazze'de öldürülen çocukları temsilen kefenli çocuk maketleri ile Filistin bayrakları yerleştirildi.

Ağacın çevresine ise İsrail saldırıları sonucu yerle bir olan Filistinlilerin evlerini simgeleyen topraklar bırakıldı.

yeni-proje-12.jpg‘YENİ YILI KUTLAMAYACAĞIZ’

Bölge sakini Riyad Ebu Muhammed, "Bağdat'ta yeni yıl ağacında cennet kuşları olan Filistinli şehit çocukların maketlerini görünce duygulandım" dedi.

Muhammed Casim isimli bir diğer Iraklı da Gazze ve Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, Filistin'de yaşanan acılar nedeniyle yeni yıl kutlaması yapmayacaklarını söyledi.

yeni-proje-11-001.jpg

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarında 21 bin 822 Filistinliyi öldürdü. Öldürülenlerden en az 9 bini çocuk.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.