İnsanı ve güzelliği ile hoş bir ilçe: SARAYÖNÜ

İnsanı ve güzelliği ile hoş bir ilçe: SARAYÖNÜ

Yaklaşık 5 ay önce Sarayönü İlçe Kaymakamlığı görevine atanan Hülya Kaya, halkı ve çalışanları ile Sarayönü’nün son derece misafirperver bir ilçe olduğunu söyledi

Kısa bir süre önce göreve gelmesine rağmen ilçeye hizmet için büyük bir çaba harcayan Sarayönü Kaymakamı Hülya Kaya, daha şimdiden ilçe halkının gönlüne taht kurmuş. Kaymakamlık olarak ilçenin kalkınması ve insanlarının hizmete doyması için her türlü imkanı seferber edeceklerini söyleyen Kaymakam Hülya Kaya, Sarayönü’ne geleli yaklaşık 5 ay gibi bir zaman dilimi olduğunu, bu zaman dilimi içerisinde halkı ve çalışanları ile son derece misafirperver iyi insanları ile güzel bir ilçeyle karşılaştığını Akşehirli olması hasebiyle ilçeye alışmakta zorlanmadığını söyledi.
Sarayönü’nün genel olarak tarımla meşgul olan ilçelerden birisi olduğunu söyleyen Kaya, “Bunu baz alarak biz Kaymakamlık olarak çiftçi eğitimi, iyi tarım uygulamaları adı altında bir proje başlattık. Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile bir protokol imzaladık. Dört hocamız eşliğinde eğitimler başladı. Eğitim sonunda bir sınav yapılacak ve başarılı olan çiftçilerimiz ödüllendirilecek. Ancak ağaç yönünden fakiriz. Daha önce yapılan çalışmalar var ama yeterli değil. Bunu görerek ağaçlandırma seferberliği başlattık. Kaymakamlık adına bir hesap açarak ‘her çocuğa bir ağaç’ adlı kampanya başlattık. Bu kampanyada toplanan paralarla İŞKUR aracılığı ile çalıştıracağımız işçileri istihdam ederek, bahar döneminde fidanları toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Kaymakamlık olarak özellikle engelli vatandaşlar için güzel projeler hazırladıklarına da dikkat çeken Kaya, “İlçemizdeki özürlü vatandaşlarımızın tespiti amacı ile bir proje başlattık. Özürlü çocuklarımızı, yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. Eğitimin dışında kalan çocuklarımızı eğitime dahil etme, yatalak hastalarımızı da yerinde tedavi etme hizmetlerimiz başladı. İşitme cihazı, tekerlekli sandalye, havalı yatak ve diğer araç gereç ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını gidermeye başladık. Şu an Sarayönü merkezdeki çalışmamız bitti. Ladik’i ziyaret ettik. Diğer beldelerimizi de sırasıyla gezerek ziyaret edeceğiz. Vatandaşımız bu durumdan son derece memnun. Buradaki hedefimiz ihtiyaç hem sahiplerinin tespiti, ihtiyaçların giderilmesi, hem de evde eğitim hizmetini almak isteyen vatandaşlarımıza bu eğitim hizmetlerini vermek” diye konuştu.
Eğitime her şeyden daha çok önem verdiklerinin altını çizen Kaya, “Kaymakamlık ve diğer resmi kurumlarımız ile örnek bir projemiz var. Bunlardan bazıları, kardeş okul projesi ve okuluna sahip çık kampanyası. Şu an iş adamlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, resmi kurumlarımızı okullarımızla eşleştirdik. Bu kapsamda iş adamlarımız, dernek başkanlarımız okulları gezerek ihtiyaçları tespit ediyorlar. Daha sonra bu eksikleri gidermek için çalışıyorlar. Şu ana kadar ciddi bir yol kat edildi. Buradaki amacımız eğitime olan ilginin artırılması ve başarı oranının yükselmesini sağlamak. Sarayönü’ne bakıldığında ÖSS ve SBS’deki başarı oranı istediğimiz seviyede değil. Bu çalışmalarla öğrenci ve velilerimizin okula ilgisini artırmak ve okulların fiziki koşullarını iyileştirmek için çabalıyoruz. Bunların yanı sıra Sarayönü okuyor projemiz var. Bu proje kapsamında okullarda kitap okuyan öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza ödüller verilecek. Türkiye’de okuma oranına bakıldığında oran çok düşük. Sarayönü’ne bakıldığında bu daha da düşük. Vatandaşlarımızın okuma oranını artırmak için bu kampanyayı başlattık. Vatandaşlarımız herhangi bir okula başvurarak kitap temin edebilecek. Daire müdürlerimiz, belediye başkanımız, vatandaşlarımız gerçekten çok duyarlılar. Beklentimiz oldukça iyi. Önümüzdeki dönemde bizim yapacağımız diğer projelerde özgüvenimizi artırdı, kendimize güç verdi” diyerek eğitime verdikleri önemi anlattı.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile hayvancılığı desteklemek ve ihtiyaç sahibi vatandaşların gelirlerini artırmak için hazırladıkları projenin hayata geçtiğinin de altını çizen Kaya, şu görüşlere yer verdi, “İlçede hayvancılık alanında büyük bir boşluk yaşandı. İlçemizde hayvan sayısını artırmak için Tarım Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile imzalanan protokol ile yeni bir proje başlattık. Şu an Lâdik’te 96 ailemize, Gözlü beldemizde 56 vatandaşımıza dörder baş inek verme projemiz komisyondan geçti, kabul gördü. Amacımız, kalkınma kooperatifleri aracılığı ile üretimi, süt kalitesini artırmak, vatandaşın eline geçecek parayı artırmak. Umarım vatandaşlarımız buradan elde ettikleri hayvanları ve diğer katkılarla kısa zamanda gelirlerini artırırlar ve kırsaldan kente göçü engellemiş oluruz” dedi.
Tüm birimler ile uyum içerisinde çalıştıklarını ve ilçenin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Kaya, “Geldiğimiz günden bu yana bütün köylerimizi daire amirlerimizle ve il genel meclisi üyelerimizle birlikte dolaştık. Köylerimizin sorunlarını dinledik. Köy konaklarında, okullarında yapılması gereken tamir bakım ve benzeri işler noktasında vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Bu sene İŞKUR kapsamında bir köyümüzün kilitli parke projesi komisyondan geçti. Bu baharda köy içlerini, meydanlarını düzenlemeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili ödeneğimizi ayırdık. Eylül itibariyle bu işe başlayacağız. Bunun dışında KÖYDES programına teklif ettiğimiz, damlama sulama ile ilgili projelerimiz var. Bunları sunduk, umarız vermiş olduğumuz teklifler olumlu şekilde geçer ve güzel hizmetlerde bulunuruz” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda hedeflerini de açıklayan Kaya, “Elbette ki sosyal ve ekonomik yönlerden birtakım problemlerimiz mevcuttur. Görev sürem içerisinde sorunlarımızın varlığını hiçbir zaman yadsımadan üzerine gidecek, çözüm önerilerini beraber üretecek ve üstesinden geleceğiz. Bu çalışma ortamı içerisinde, benim ve idarem altındaki bütün kamu görevlilerinin temel düsturu; Atatürk’ün söylediği gibi, ‘Millete efendilik yoktur hizmet vardır. Hizmet eden milletin efendisidir’ sözü olacaktır. Üretim, toplumsal kalkınmanın temelidir. Üretmeden ilerlememiz mümkün değildir. Bunun için, bireysel ve bölgesel kaynaklarımızı çok iyi tespit ederek kaynaklarımızla daha fazla çalışmalı ve üretmeliyiz. Ürettikçe daha müreffeh günler yaklaşacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde sizin aracılığınız ile tüm ilçe halkına saygı, sevgi ve selamlarımı iletirim” diyerek konuşmasını bitirdi.

----------

Sarayönü Kaymakamı Hülya Kaya kimdir?

1974 Akşehir doğumlu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1999 yılında Konya Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine intisap etmiş olup sırasıyla Konya–Altınekin, Çorum–Oğuzlar ve Isparta–Yenişarbademli İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yapmıştır. 2000–2001 yıllarında İngiltere’de yabancı dil eğitimi almıştır. Kaymakam adaylığını müteakip Aksaray–Eskil ve Adıyaman–Tut İlçelerinde Kaymakamlık, Kahramanmaraş’ta Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2008–2009 yıllarında İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır. 01.10.2009 tarihinden itibaren Sarayönü Kaymakamı olarak görev yapmakta Evli ve iki çocuk annesidir.

Haber ve Fotoğraflar: ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.