İkinci telefona rağbet yüksek

İkinci telefona rağbet yüksek

Cep telefonunda ikinci ele rağbet yüksek durumda. Vatandaşları birçoğu masraf olmasın düşüncesiyle ikinci el telefonu tercih ediyor

İkinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken durumlarda var. Fiyatına aldanıp incelemeden alınan telefonlar insanları hayal kırıklığına da uğratabiliyor.
Uzun yıllardır ikinci el telefon alım satımı yapan Arafat Şen, ikinci el piyasasının iyi durumda olduğunu fakat Çin mallarının piyasayı işgal etmesiyle sıfır telefonların satışının yükseldiğini söyledi. Vatandaşın ikinci el telefon alırken yüksek modellere talep gösterdiğini ifade eden Şen, “Sıfır telefonlara göre ikinci el fiyatları uygun durumda. Vatandaşlar mp3 çalan, kamerası olan, bluetooth özelliği olan ve radyo özelliği olan telefonları uygun fiyata alabiliyorlar. Bu özellikte ikinci el telefonların fiyatları 100 TL civarında seyrediyor. Vatandaşlar ikinci el telefon alırken cihazın temiz olup olmadığına da dikkat ediyor” dedi.
HER KESEYE UYGUN TELEFON
Maddi imkanlara göre telefonların bulunduğunu dile getiren Şen, 50 TL’ye de, 1500 TL’ye de ikinci el telefon olduğunu kaydetti. İkinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şen, “Telefon alırken ilk önce telefonun açılıp açılmadığına yani tamir görüp görmediğine bakılmalıdır. Tamir görmüş telefon biraz daha ucuz olur. Telefonun seri numarasına bakılmalıdır. Telefonun yurtdışından geldiyse kayıtlı olup olmadığına bakılmalıdır. Görünüşüne aldanıp almaya karar vermek doğru değildir. Aslında telefonun iyi olup olmaması birazda şans işi. Çünkü telefonun ne zaman bozulacağını bilemezsin. Alan kişinin şansına kalmış bir şeydir. 3 yıl da kullanır. 3 ayda da bozulabilir” diye konuştu. Telefon satışı alırken ve satarken bir takım güvenlik önlemleri aldıklarını dile getiren Şen, telefonu satanın kimlik fotokopisini aldıklarını ve telefonun çalıntı olup olmadığını incelediklerini ifade etti. Genel itibariyle maddi imkanı zayıf ve orta sınıf kişilerin ikinci el telefon aldıkların aktaran Şen, şunları kaydetti: “Netice itibariyle herkes telefon kullanıyor. O yüzden maddi imkanı zayıf olan kesim ikinci el telefon almak zorunda kalıyor. Bizim bulunduğumuz bu çarşıda istediği markayı istediği fiyata bulabiliyorlar. Fakat Çin mallarının ucuz fiyata satılması ikinci eli de düşürüyor. Televizyonu bile bulunan Çin malı telefonların sıfırı 200 TL. Böyle olunca vatandaş ikinci el alacağıma sıfır alırım düşüncesiyle Çin mallarına yönelmeye başladı.” Şen, ikinci el telefon piyasasının Türkiye geneline göre Konya’da canlı olduğunu sözlerine ekledi.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.