İhtiyaçlar giderildi

İhtiyaçlar giderildi

2014-2015 eğitim-öğretim yılın bugün başlıyor. 16 milyon 400 bin öğrenci ders başı yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Okullarımızın öğretmen, derslik ve donanım ihtiyaçlarını büyük ölçüde giderdik” dedi

Üç aylık yaz tatilinin ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen için yeni eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Konya’da ise 475 bin 366 öğrenci bugün ders başı yapacak.  Bin 703 okulda 24 bin 614 öğretmen de ilk ders zilinin çalmasıyla hızlı bir eğitim maratonuna girecek.

Yeni eğitim-öğretim yılı hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan  İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “2013-2014 eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde geride bıraktık. 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir eğitim öğretim ortamında eğitim almaları için gereken tüm çalışmaları yaptık. Okullarımızın öğretmen, derslik ve donanım ihtiyaçlarını büyük ölçüde giderdik. Ortalama 30 kişilik sınıflarda tekli eğitime geçebilmemiz için toplam 4 bin 200 derslik ihtiyacımızın 2 bin 74’ü yatırım programına alındı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında derslik ihtiyacımızın tamamını karşılamayı hedefliyoruz. Öğretmen ihtiyacımızın fazla olduğu ilçelerimiz, zorunlu hizmet bölgelerine dâhil edilerek ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmaktadır” dedi.

9 DERSHANE ÖZEL OKULA DÖNÜŞTÜ

Dershanelerin özel okula dönüşüm sürecinin de devam ettiğini işaret eden Gürsoy, “Dönüşüm için başvuru yapan 9 dershanenin tamamı Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemelerde özel okula dönüşümü uygun görülerek Bakanlığımıza bildirilmiştir. İlimizde orta öğretim ve yüksek öğrenime hazırlık kursları açacağız. Tüm öğrencilerimiz bu kurslardan ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Kurslar ders saatleri dışında hafta içi ve hafta sonlarında yapılacak. Mezun olmuş ve açık öğretimde okuyan öğrencilerimiz Halk Eğitim Kurs Merkezlerinde, örgün eğitime devam eden öğrencilerimiz kendi okullarında ya da en yakın kurs merkezlerinde açılan kurslara katılabilecekler. Açılan bu kurslar sayesinde hem dershane ihtiyacını ortadan kaldıracak, hem de akademik başarımızı arttırmaya gayret edeceğiz. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavları sonucu öğrencilerimiz puan üstünlüğüne göre tercih ettikleri okullara yerleştiler. İkinci yerleştirme yapılmayacak. Eylül ayı sonuna kadar nakil işlemleri devam edecektir” diye konuştu.

GÖREVLENDİRME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Türkiye’de 5. proje okulu olarak açılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ağırlıklı olarak Arapça dil ağırlıklı eğitim verileceğini söyleyen Gürsoy, “Okulumuzda eğitim alan öğrenciler 1 yıl hazırlık sınıfı okuyacaklardır.  Temmuz 2014'te başlayan yönetici değerlendirme süreci de 15 Ağustos 2014 tarihinde sona ermiştir. Bu süreçte değerlendirmeler kılavuzda belirtilen ölçütlere göre yapılmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürü, İnsan Kaynaklarından Sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, eğitim kurumundaki en kıdemli öğretmen ile en az kıdemli öğretmen, öğretmenler kurulunda seçilen iki öğretmen, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı, okul öğrenci meclisi başkanı değerlendirme yapmışlar, değerlendirmeye alınan 521 okul Müdürümüzden 201 tanesi 75 ve üzeri puan almıştır. Görevlendirme süreci, Bakanlığımızın açıkladığı takvime göre devam etmektedir. Müdürlüğümüz, sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereken çalışmaları titizlikle yürütmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim yılının Konya’mıza hayırlı olmasını diler, tüm öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim çalışanlarımıza sevgi ve saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.