İHH’dan Filistin’e   yardım tırları

İHH’dan Filistin’e yardım tırları

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, insani yardım tırlarının 14 Nisan’da İstanbul’dan hareket edeceğini söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, Filistin için ‘Özgürlük Filosuna Tırlar Gönderiyoruz’ temalı program düzenledi. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ve çok sayıda davetli katıldı. 22 yardım tırını Filistin’e doğru yola çıktığını kaydeden Hasan Hüseyin Uysal, daha iyi çalışmalar yapacaklarını belirtti.

whatsapp-image-2024-04-01-at-15-55-41.jpeg

KUTLU SEFER BAŞLADI

Programda açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, dünyanın birçok ülkesinden İHH ile beraber yardım çalışmaları yapıldığını kaydetti. Uysal, “Yaptığımız faaliyetler sadece Türkiye'nin bir organizasyonu değil. Bu işle ilgili gece gündüz sürekli çalışıyoruz. Şu anda Endonezya'da, Malezya'da gemi alma çalışmalarımız sürüyor. İspanya ve başka ülkelerde gemi alma ve yardım organize etme çalışmaları sürüyor. Bugün burada Filistin’e 22 tır. göndereceğiz. Fakat bu ilk ve son olmayacak. İlk 6 tırda, battaniye ve bir takım koruyucu malzemeler içeriyor. 4 tır, çok nitelikli konserve gibi ihtiyaçlar bulunmaktadır. Geri kalan tırlar ise muhtelif gıda ve ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Yardım yapılacak kişilerin daha önce açıkladığımız listede yer alan ve ihtiyaç sahiplerinden oluşmaktadır. Allah’in izniyle nisan ayının 14’ünde gemilerimiz İstanbul'dan hareket edecek ve Akdeniz'de limanlardan da yüklerimiz gemilere yüklenecek ve bu kutlu sefer başlayacak. Özgürlük filosu, adı üstünde özgürlük getirecek inşallah” diye konuştu.

Açıklamanın sonunda çok sayıda davetli tırları uğurladı.

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum