Hüyük’ün kaplıcası ile meşhur beldesi Köşk

Hüyük’ün kaplıcası ile meşhur beldesi Köşk

Köşk Kasabası’nda tarihi nitelik taşıyan köşk termal tesisleri turizm alanında en göze çarpan tesislerin arasında yer alıyor.

10 beldesi olan Hüyük’ün tüm beldelerini bir gün içerisinde gezmeyi hedeflemiştik. Ancak yoğun hava koşulları buna izin vermedi. Görmemiz gereken ancak geçerli nedenlerden dolayı gidemediğimiz beldelerin haber ve fotoğraflarının temininde bizlere en büyük desteği veren Köşk Beldesi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Bekir Korkmaz oldu. Kendisine bizlere bu konuda verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.
Belde Belediye Başkanı Halil Küçükçayır, Köşk’ün içerisinde bulunan kaplıcalar ve tarihi ile ayrı bir özelliği olduğunu söyledi. Küçükçayır, “İpek yolu üzerinde bulunan tesisin tarihi ve pek çok hastalıklara iyi gelmesi gibi sebeplerden dolayı beldemiz derman arayan kimselerin uğrak yeridir. Eşrefoğlu Beyi’nin yazlık köşkünün burada olduğu ismini de buradan aldığı bilinen beldemizin doğu ve kıble kısmında duvar kalıntılarının bulunması hamam ve dağdan gelen sel sularının baraj şeklinde depolandığı bu suyun hem av amaçlı hem de sulama amaçlı kullanıldığı anlaşılmaktadır. Eşrefoğlu Beyi’nin zaman zaman avlanmak ve dinlenmek için Köşk köyüne geldiği köydeki köşkü bu amaçla yaptırdığı tarihlerdeki kayıtlarda da yer almaktadır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.