Hollande: Ermeni Soykırımı tabularını yıkın

Hollande: Ermeni Soykırımı tabularını yıkın

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ermeni derneklerinin her yıl geleneksel olarak düzenlenen yemeğine katıldı ve Türkiye'ye seslendi.

Ermeni derneklerinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yemeğe katılan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "soykırım" konusunda Türkiye 'den yeni jest beklediğini söyledi. Hollande, Türkiye’yi, "soykırım ile ilgili gerçeklerin tanınması noktasındaki çabalarını sürdürmeye" davet etti.

TABULARI YIKMANIN ZAMANI GELDİ

Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi’nin (CCAF) düzenlediği yıllık yemeğe katılan François Hollande, "Gerçeği bulma çabası devam etmelidir. Yüzüncü yıldönümünün, soykırımın tanınması noktasında yeni bir jest, yeni bir etap olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Tabuları yıkmanın zamanı geldiğini savunan Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Ermenistan’ın yeni bir başlangıç yapması gerektiğine dikkat çekti.

HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA SORUMLULUK

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın yaptığı taziye açıklamasına da atıfta bulunan Hollande, bu adımı daha önce selamladığını hatırlattı, devamının gelmesi gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa’nın 2001 yılında "Ermeni soykırımını" tanımasının yaşayanlara karşı bir suçlama içermediğini, bunun hayatını kaybedenler anısına bir sorumluluk olduğunu iddia etti.

24 NİSAN'DA ERİVAN'A GİDECEK

Hollande, "Fransa’nın ne pahasına olursa olsun korumak istediği ifade özgürlüğünün de insanlığa karşı işlenmiş bir suçu savunma hakkı vermediğini" savundu. François Hollande, "Ermeni soykırımının" yüzüncü yılı anma törenlerine katılmak üzere 24 Nisan’da Erivan'a gideceğini de açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum