Hollanda düşmanca bir tutum izliyor

Hollanda düşmanca bir tutum izliyor

 Konya Kültür Sanat Derneği Başkanı Mevlevî Postnişîni Mehmet Çipan Dede Efendi, Hollanda'nın anti-demokratik uygulamalarına tepki gösterdi. Çipan, Hollanda'nın düşmanca bir tutum izlediğini söyledi

Konya Kültür Sanat Derneği Başkanı Mevlevî Postnişîni Mehmet Çipan Dede Efendi, Hollanda'nın Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mitingine izin vermemesi ve uçağının inişini izin vermemesi gibi anti-demokratik uygulamalarına sert tepki gösterdi. Çipan, açıklamasında şunları söyledi: “ Türkiye 16 Nisan 2017 tarihinde, sadece ülkemizi değil, başta Ortadoğu ve yakın Asya olmak üzere, Akdeniz ülkeleri ve neredeyse bütün Dünya siyasetini etkileyebilecek bir Anayasa değişikliği Referandumuna gidiyor. Türk Vatandaşları Dünya’nın neresinde yaşarsa yaşasın bu referandumda Evet veya Hayır Tercihi Kullanacak. Dolayısıyla nerede yaşarsa yaşasın bütün Türk Vatandaşlarına Evet veya Hayır tercihlerinin ne anlama geleceği, tercih savunucuları tarafından anlatılmalı bilgilendirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti ile bölünmez ve büyüktür. Bu millet hem töresinden hem de inancından gereği istişare geleneği gelişmiş, bu geleneği içselleştirmiştir. Bu millet milli değerleri, Devleti, Vatanı, İnancı için, her türlü fitne ve saldırıya karşı korkusuzca direnebilecek, savaşabilecek cesarettedir. Şehitlik bu milletin her ferdinin arzu ettiği bir makamdır. Tarihimiz boyunca, Anayurdumuzun konumu gereği; İnançlarımız gereği, tarihimiz ve kültürümüz gereği, defaten faşist Tapınakçı saldırılarla karşılaştık. Her defasında, fitne yuvası tapınaklardan fışkıran, robotik tapınak şövalyeleriyle ve bunlarla diyalog heveslisi yerli İllüminatist yapılarla mücadele ettik. Şimdi bir kez daha Tapınakçı ruhlu, takım elbiseli turuncu kafalı şövalyelerle mücadele ediyoruz.”

BU TÜR DÜŞMANLIKLARI UNUTMAYACAĞIZ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bakanlarının, Avrupa’da bir süredir toplantıları ve programları sudan bahanelerle iptal edilmektedir” diyen Çipan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunları bizler ve tarih not etmiştir. 11 Mart günü ise Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya girişi ve uçağının inişi Hollanda Merkezi Hükümetince yasaklanmıştır. Sayın Bakanımızın Rotterdam programları iptal edilmiştir. Basınımız aracılığıyla, bu hadiseyi şiddetle kınadığımızı; Sayın Bakanımız ve makamı gereği Devletimize karşı yapılan bu tür düşmanlıkları kabul edemeyeceğimizi; Bu saygısızlıkların iki ülke halkı arasında bir çatışmaya sebep olmasını istemesek de, Devletimizin ve Milletimizin Bekası ve şerefi uğruna topyekün cevap verebileceğimizin bilinmesini bütün Dünya kamuoyuna arz ederiz. Unutulmasın ki, uçmaya, kaçmaya tenezzül etmeyen bu millet, karadan gemiler yürütüp, ağababanız olan Doğu Roma Devletini yerle yeksan etmişti.”

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.