Hizmette ayrım yok

Hizmette ayrım yok

İlçe adaylarının çok geçmeden açıklanacağını ve isim belirleme konusunda hassas davrandıklarını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Bu süreçten önce isim beyan etmek veya atıfta bulunmak doğru olmaz. Kimsenin yıpranması da doğru d

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası Toplantısının bu haftaki konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta oldu. Bayır Diamond Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Haber Müdürü Halid Şen, Sayfa Editörü İbrahim Başcı ve Muhabir Emre Özgül katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

AYRIM YAPMADAN HİZMET VERECEĞİZ

Aynı zamanda İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Dr. Usta, İnsan Hakları Başkanlığı'nın 2015 yılında kurulduğunu, kendisinin de 4. başkanı olduğunu ifade etti. Seçimler dolayısı ile önceki başkanların istedikleri projeleri hayata geçirebilme imkânı bulamadığını dile getiren Usta, başkanlık olarak eğitim çalışmalarına başladıklarını söyledi. Her bölgede 3 günlük birer kamp yaptıklarını ve bu programın ilkini Konya'da icra ettiklerini aktaran Usta, "Bizim en büyük amacımız bir farkındalık oluşturabilmektir. Mülteciler ile ilgili yanlış bilinen bazı doğrular var. Biz, hazırladığımız ve içinde yanlış bilinen doğruların yer aldığı kitapçıkları teşkilatlarımıza dağıtacağız. Teşkilatlarımız vesilesi ile yanlışların önüne geçmeye çaba göstereceğiz ve kitapçıkları vatandaşımıza dağıtacağız. İnsana dokunan her şey bizim başkanlığımızın çalışma alanına girmektedir. Biz, hiç bir ayrım yapmadan bütün vatandaşımıza dokunacağız. Zaten AK Parti'nin 16 yıl boyunca yapmış olduğu hizmetler bir lütuf olduğu için değil, vatandaşımız hak ettiği içindir" dedi.

OLAYLARA TEK TARAFLI BAKILMAMALIDIR

Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken'in sorduğu "Süresiz nafaka ve aile düzenlemesi" ile ilgili soruya da yanıt veren Usta, şunları kaydetti: "Çocuk, mal değildir. Bu anlamda haczettirilemez. Çocukları polis veya haciz memuru ile almak çok yanlış. Ayrı olan çiftler, birbirlerine çocuklarını göstermelidir. Temel sorun, kuralların uygulanamamasından geliyor. Süresiz nafaka da ciddi bir sıkıntıdır. Bu konular ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Olaylara tek taraflı bakılmamalıdır. Sorunlar tek yönlü değerlendirilmemelidir. Kadınlar da sırf ekonomik sebeplerden dolayı mahkum edilemez."

KİMSENİN YIPRANMASINI İSTEMİYORUZ

31 Mart Mahalli İdareler seçimi ile ilgili de soruları cevaplayan Usta, adayların er ya da geç açıklanacağını belirterek, "Aday adayları üzerindeki çalışmamızda ince eleyip, sık dokuyoruz" diye konuştu. Ekonominin çok konuşulduğu günlerde seçime gidildiğini kaydeden Usta, "Belirlenen isimlerle 5 yıl yeniden yol yürüyeceğiz. Bu anlamda hassas davranıyoruz. Oldukça zengin bir isim havuzumuz var. Bu isimler içinde çok başarılı isimler bulunuyor. Karar vermek, oldukça zor. Bir yandan da ittifak devam ediyor. Adayların açıklanması çok uzun sürmeyecek. Yeri gelmişken belirtmekte fayda var. Mevcut başkanlarımız da çok büyük işlere imza attı. Onlara da hakkını teslim etmek gerekiyor. Böylesi bir dönemde isim beyan etmek veya atıfta bulunmak doğru olmaz. Kimsenin yıpranması doğru değil. Parti içi çalışmalar mahrem kalmalı. AK Parti'nin standartları yüksek, talep fazla. Her şey ise sınırlı. Belediyecilik konusunda üst standartlarımız var" şeklinde konuştu.

METRO PROJESİ RAFA KALDIRILMADI

Konya kamuoyu tarafından merak edilen ve yıllardır yapılacağı söylenilen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen metro konusu ile ilgili de konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, konuşmasını şu cümleler ile noktaladı: "Metro projesi, kesinlikle rafa kaldırılmış değil. Bir kısmının çalışmasının yapılıp, ihaleye çıkması konusunda talebimiz var. Bekliyoruz, çalışmalarımız hazır. Biz, en azından '1. etap ile ilgili revizyon yapılsın' talebinde bulunduk. Projelerin hayata geçebilmesi için de ekonomik şartların müsaade etmesi gerekir. Yapılacak olan projelerde bütçeye göre hareket etmeliyiz."

EMRE ÖZGÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum