Hız kesiciler hızı değil araçları kesiyor

Hız kesiciler hızı değil araçları kesiyor

İşlek cadde ve yollara, trafik kaza risklerini azaltmak ve yayaların can güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan hız kesiciler araçların ön ve makas düzeninin bozulmasına neden oluyor.

İşlek cadde ve yollara, trafik kaza risklerini azaltmak ve yayaların can güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan hız kesiciler araçların ön ve makas düzeninin bozulmasına neden oluyor. Yol üzerinde bulunan, hız kesicilerin varlığını bildiren levhaları dikkate almayan sürücülerin araçlarında, ciddi masraflar meydana geliyor.  Eski kamyon garajında, rot, balans ve ön düzen tamiri yapan Mithat Anlar, tamir için getirilen araçların çoğu hız kesicilerin dikkatsizce geçilmesinden oluşan hasarları olduğu kaydetti. Anlar, “Hız kesici türlerinden olan küçük tırtıllar, araç lastiklerinin yanaklarını kırıyor, jantın eğilmesine neden oluyor. Ayrıca aracın ön düzeneginde bulunan rotil, rot başı, alt salıncak ve ön süspansiyonların arızalanmasına neden oluyor. Sürücüler ise bu tür arızaları dikkate almıyor. Önemsenmeyen ön düzen arızalanı ve eğik jantlar, seyir halinde olan aracın tekerinin çıkmasına ve aracın dingilinin kırılmasına sebebiyet verebilir. Trafik kazalarının bir kısmı da bu tür ihmallerden dolayı meydana geliyor” dedi.

Hız kesicilerin özellikle araçların ön aksanlarına ve jantlarına büyük zarar verdiğini dile getiren Anlar, “Tümsek ve tırtılların üzerinden hızlı geçen sürücülerin araç lastiklerindeki çelik telleri ve katmanlarına zarar görmesine sebep olur. Bu arızaların giderilmemesi seyir halindeki araçların ani sekmeler karşısında direksiyon hakimiyetini kaybetmesine neden olur. Bu da kazaların yaşanmasını beraberinde getiriyor” diye konuştu. Vatandaşlar ise hız kesicilerin varlığından haberdar eden levhaların önüne park edilen araçlardan dolayı levhayı göremediklerini ve bir anda tümsek uyarı tırtıllarının karşına çıktığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.