Hindistan’da 38 Müslümana idam cezası

Hindistan’da 38 Müslümana idam cezası

Müslümanların ülkeden kovulması tehditleriyle ve başörtüsü yasaklarıyla gündemde olan Hindistan’da Müslümanların üzerindeki baskıları daha da artıracak skandal bir karar alındı.

Hindistan’ın Gucerat eyaletinde 38 Müslüman mahkûmun terör suçlamasıyla idama mahkûm edilmesi ülkede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hindistanlı Müslümanlar ve barışçıl siyaset izleyen bazı partiler, mahkeme kararını protesto ederken, skandal kararın Hindistan’da Müslümanlara yönelik baskıları daha da artırmasından endişe ediliyor. Hinduların üstünlüğünü savunan İslam düşmanı Hindutva ideolojisini körü körüne uygulayan Narenda Modi hükümetinin teşvikleri sebebiyle İslam düşmanlığı Hindistan’da kurumsal hale gelmiş durumda.

SKANDAL KARAR, İSLAM DÜŞMANI HÜKÜMETİN ETKİSİYLE ALINDI

Hindistan’da mahkeme 38 Müslüman mahkûmu “terör saldırısı planlama” suçuyla idam cezasına çarptırdı. Hindistan’ın batısındaki Gucerat eyaletine bağlı Ahmedabad şehrindeki çatışmalara yönelik yürütülen davada 38 Müslüman mahkûm idam cezasına çarptırılırken, 11 mahkûm hakkında da müebbet hapis cezası verildi. Skandal kararın, Hint ırkçısı Başbakan Narendra Modi hükümetinin etkisiyle alınmış siyasi bir karar olduğu düşünülüyor. Hindistan hükümeti, Müslüman mahkûmların yargılandığı 2008 yılında meydana gelen olayların 2002 yılında binden fazla Müslüman’ın vahşice öldürüldüğü Gucerat katliamına misilleme olarak düzenlendiğini iddia ediyor. 2002 yılında Gucerat eyaletinde Müslümanlar toplu saldırılar, linç, tecavüz, yağma ve kundaklama gibi yüzlerce şiddet olayına maruz kalmış ve menfur saldırılarda binden fazla Müslüman şehit edilmişti.

MÜSLÜMAN MAHKÛMLARIN AVUKATLARI TEMYİZE BAŞVURACAK

İdama mahkûm edilen ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Müslüman mahkûmların avukatları, Hindistan mahkemesinin kararını temyize götüreceklerini açıkladı. 13 yıldır cezaevinde tutulan mahkûmlar hakkında verilen idam cezasının ve müebbet cezalarının haksız olduğunu hatırlatan avukatlar, temyiz sürecinde başarılı bir sonuç almayı ve bu skandal ceza kararından dönülmesini umut ettiklerini kaydetti.

SKANDAL KARAR, MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDEKİ BASKIYI DAHA DA ARTIRACAK

2014’ten bu yana Hindistan’ı yöneten Hindu ırkçısı Başbakan Narenda Modi, Müslümanlar aleyhine aldığı kararlarla ülkedeki toplumsal kutuplaşmayı her geçen gün daha da tırmandırıyor. Hindistan’ın dört bir yanında yaşam mücadelesi veren 200 milyon Müslüman, Hinduların vahşi saldırılarına maruz kalıyor. Müslümanlar üzerindeki baskı ve şiddet tüm acımasızlığıyla sürerken İslam ülkeleri liderlerinin tüm bu zulümler karşısında Hindistan yönetimine karşı sessiz tavrı da eleştiri konusu oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum