Herşeyi paylaşmayın!

Herşeyi paylaşmayın!

Meram Gençlik ve Spor izcilik Kulübü Derneği ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Temsilciliği tarafından İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımı ile bir kamp gerçekleştirdi

Beyşehir İzcilik ve Spor Tesisleri’nde 2 gece 3 gün süren ve 80 kız öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte öğrenciler eğlenirken öğrendi. Etkinlik kapsamında Eğitimci-Yazar Hasan Uzun, Salih Doğan ve AGD Meram Hanımlar Komisyon Başkanı Seher Mert birer sunum yaptı. Öğrenciler ayrıca kamp ateşi etrafında ezgiler söylerken, bilgi yarışmaları, doğa yürüyüşü, göl gezisi, Yaka Manastır’ı gezisi yaptı. Liseli öğrenciler ayrıca sabah namazlarını açık havada cemaatle kıldı.

Etkinlik hakkında konuşan Meram Gençlik ve Spor izcilik Kulübü Derneği Hanımlar Başkanı Zeynep Söylemez, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizle, bir yıl boyunca okuma grupları, etütler, okul sohbet ve söyleşileriyle buluştuk. İmam Hatip Lisesi ve Lise öğrencilerimizle açısı tam gençlik kurma yolunda çok önemli adımlar attık. Ve bir dönemi kapatıp yenisini açarken, daha azimli, daha gayretli, daha heyecan dolu çalışmalar için dönem sonu kampımızı Beyşehir'de gerçekleştirdik. Bizlere desteklerini esirgemeyen AGD Meram Temsilciliği’ne ve Ali Toros Bey’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kamptaki öğrencilere seslenen Eğitimci-Yazar Hasan Uzun, sosyal medyadaki birçok bilginin insanları yanıltmaya yönelik olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: “Bizler Müslümanlar olarak bu mecrada şuurlu olmalıyız. Her gördüğümüze inanıp paylaşmamalıyız.

2-4.20160428102709.jpg

Çünkü Peygamber Efendimiz ‘Her duyduğunu yayması kişiye günah olarak yeter’ buyurmuş. Ben de buna binaen diyorum ki ‘Her gördüğünü paylaşması kişiye günah olarak yeter’ Evet sosyal medyayı Müslümanca kullanmalıyız fakat bunu istismar edenlere de prim vermemeliyiz. Sosyal medyada Peygamberimizin ayak izini saçını paylaşmakla hiçbir fayda sağlayamayız. Bizim için Efendimizin ayak izinin şekli değil o ayakların gittiği istikamet önemlidir. Emin olun Efendimiz 2014te vefat etmiş olsaydı şimdi de bi kısım insanlar iphone-u şerif i konuşuyor olacaktı.  Bizler Efendimizi örnek alacağımız taraflarıyla takip etmek zorundayız. Onun saçını sakalını paylaşmakla görevimizi yaptığımızı sanıp vicdan rahatlatamayız.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.