‘Hedefimiz iki dünyayı da kazanmak’

‘Hedefimiz iki dünyayı da kazanmak’

Genç ASKON Şube Başkanlığı’na seçilen Mehmet Akif Savaş, eski yönetim kuruluna teşekkür ederek  “İki dünyayı da kazanmayı hedef eden bir işadamları sınıfı oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya gençlik biriminde görev değişikliği yapıldı. Genç ASKON 1. Dönem Konya Şube Başkanı Sami Başgil, görevini Mehmet Akif Savaş’a devretti. ASKON Konya şube binasında bir devir teslim programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Genç ASKON 1. Dönem Konya Şube Başkanı Sami Başgil, “Genç ASKON Ülke ekonomisini kalkındırmak ve geliştirmek için seferberlikler gerçekleştirip sanayici, meslek ve bilim adamlarını bir araya getirerek gerekli çalışmaları yapar, teşvik verir. Genç ASKON zenginlikler üreten bir kurumdur. Sosyal ve ekonomik alanda yaptığımız faaliyetler ile iş dünyasına gerekli bilgi ve donanımı sağlamaya çalışır” dedi.

MİLLİ KİMLİĞİMİZLE HAREKET ETTİK

Yaklaşık 1 yıl 8 ay boyunca gerçekleştirdiği Genç ASKON Başkanlığı görevini Mehmet Akif Savaş’a devrettiğini ifade eden Başgil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye genelinde pek çok faaliyetler yapılıyor. Biz de görevimiz süresince çeşitli etkinliklerde bulunduk. Konferanslar, tecrübe paylaşım programları ve ziyaretlerde bulunduk. Temel amacımız milli değerlerimize, kimliğimize uygun hareket etmekti. Aynı zamanda Genç ASKON bünyesindeki kardeşlerimizin kişisel gelişimine katkı sağlamak için birçok çalışmaya imza attık. Görev sürem boyunca beni yalnız bırakmayan, yönetim kurulu üyesi kardeşlerime teşekkür ediyorum.” Genç ASKON yeni Konya Şube Başkanı Mehmet Akif Savaş ise konuşmasında eski yönetim kuruluna ve Sami Başgil’e teşekkür etti.

DOĞRU TÜCCAR OLACAĞIZ

Genç ASKON ailesiyle yaklaşık 1 yıl önce tanıştığını söyleyen Savaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu göreve bizi layık gördükleri için Genç ASKON Şube Başkanlığı’na teşekkür ediyorum. Genç ASKON faaliyetleri sadece ticari bağlantılar kurmak değil, gündemin öne çıkan konuları ele alan, sektörel yenilikleri takip eden, üyelerini bilgilendiren bir organizasyondur. Paranın kulu değil Allah’ın kulu olmanın, sermaye sahiplerinin de asli bir görev olduğu bilinci ile, kazancını İslam’ın hizmetine sunacak varisler olmak için gayret edeceğiz. Kapitalizme inat ahret günüde arşın gölgesinde gölgelenecek doğru tüccar olmak için çalışacağız. Öncelikle hedeflerimiz gençlerin girişimci yönlerini güçlendirmek için ekonomik ve sosyal alanda maddi ve manevi bir perspektiften bakmayı amaçlıyoruz. İki dünyayı da kazanmayı hedef eden bir işadamları sınıfı oluşturmayı amaçlıyoruz.”

ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım da konuşmasında, “Sami Bey’le güzel faaliyetler yaptık. Bu çalışmalardan dolayı kendisine ve yönetimine teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak ekibe de başarılar diliyorum. İnşallah yeni dönemde de Genç ASKON güzel faaliyetlere devam eder” ifadelerine yer verdi.    

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.