Hayvan sevgisini çocukken aşılayın

Hayvan sevgisini çocukken aşılayın

Kılıçarslan Veterinerlik Kliniği sahibi Veteriner Hekim Ramazan Kılıçarslan, insanlara hayvan sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması gerektiğini ifade ederek, ebeveynlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Pet hayvanların oldukça yaygınlaştığı Konya’da, sağlıklı bir havyan sahibi olmanın püf noktaları Kılıçarslan Veterinerlik Kliniği sahibi Veteriner Hekim Ramazan Kılıçarslan ile konuştuk. Ramazan Kılıçarslan, küçük yaşta hayvan sevgisi aşılanan çocukların büyüdüklerinde canlılara, doğaya ve çevreye karşı daha duyarlığı olduğunu ve şiddete eğiliminin azaldığını ifade etti.
Evde hayvan besleyen hayvanseverlerin hem kendileri hem de çocuklarını oluşabilecek çeşitli hastalıklardan korumak için periyodik bakım ve muayenelerini yaptırmaları gerektiğine dikkati çeken Veteriner Hekim Ramazan Kılıçarslan, “Öncelikle beslediğimiz hayvanların birçoğunun yapı itibariyle kıl dökmeleri sakıncalı olabilmektedir. Dökülen kıl yetişkinler tarafından dikkatli bir biçimde toplanıp bir çöp kutusuna atılmalıdır. Hayvan günlük düzenli olarak taranmalıdır, tırnak bakımları ihmal edilmeden gerçekleştirilmelidir. Böylece yutulma yöntemiyle oluşacak hastalıkların önüne geçmek mümkündür. İç parazit, dış parazit ve mutad aşılar zamanında ve düzenli olarak yaptırılmalıdır. Hayvanların yemek kapları çocukların ulaşamayacağı bölgelerde olmasında yarar vardır. Hayvan yemleri görünümleri itibariyle özellikle çok küçük ya grubu çocukların dikkatini çekecektir, bu nedenle çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir” diye konuştu.
Pet sahiplerinin sağlıklı ve mutlu bir hayvana sahip olmasının üç temel esasa dayandığına vurgu yapan Kılıçarslan, “Sevgi, sağlıklı bakım ve iyi bir gözlemle, petinizi mükemmel bir şekilde yetiştirebilirsiniz.  Eğer bir hayvan sahibiyseniz unutmayın ki; evinizde hiç büyümeyen bir bebeğe sahipsizin demektir. Bilincinde olmanız gereken en önemli konu, onun sizden başka sahip olduğu hiçbir şey yoktur” dedi.
Veteriner hekim ile hasta sahibi arasındaki diyalogun öneminden bahseden, Veteriner Hekim Ramazan Kılıçarslan, “ Veteriner hekimi, pet ve pet sahibi ayrılmaz bir üçlüdür. Bu üçlü arasında kurulacak kuvvetli bağlar her biri için olumlu sonuçları beraberinde getirecektir. Bende pet sahibi olduğum için kendime nasıl davranılmasını istiyorsam hasta sahiplerime de öyle davranıyorum. Hayvan sahiplerini karşılamanız, muayene masasına almanız, dokunmanız, işlem yaparken mümkün olduğu kadar nazik ve net davranmamız hasta sahipleri için çok önemli. Muayene masasının ve ortamın temiz olması ya da çalışan personelin yaklaşımı değerlendirme için önemlidir.. Tabi ki yinede hastanın stresli olduğunu düşünerek sakin ve net davranmamız gerekiyor. Pet sahiplerinin veteriner hekimlerine güvenmesine ve rahat bir çalışma ortamı da sağlaması gerekir. İyi bir teşhis, iyi bir tedavi; karşılıklı sevgi ve anlayış güzel bir iletişimin ilk adımıdır.” Diye yorumladı.
Tam donanımlı veteriner kliniği hakkında da bilgiler veren Veteriner Hekim Ramazan Kılıçarslan, “Kliniğimizde kayıtlı dostlarımızın aşı programı takibi kliniğimiz personeli tarafından yapılmakta olup aşı günü gelen hasta sahiplerimiz tek tek bilgilendirilmektedir. Travma, şok tedavisi, solunum güçlüğü, trafik kazaları, iç-dış kanamalı hastalar, alerjik reaksiyonlar, felç, bilinç kaybı, şiddetli ishal ve kusma, kırık ve çıkıklar, yüksek ateş, göz yaralanmaları, idrar ve dışkılama zorluğu, güç doğum, fiziksel muayene ve rutin bakım, aşılama, beslenme ve diyet konsültasyonu, asit yaralanma ve hastalık tedavileri, kısırlaştırma, paraziter muayene ve ilaçlaması, doğum ve jinekolojik hastalıklar, teşhis ve tedavisi, kedi-köpek pansiyon ve operasyon sonrası bakımı, danışmanlık hizmetlerini sunuyoruz.” Şekilde konuştu.
 
HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.