Havzan Sosyal Tesisleri hizmette

Havzan Sosyal Tesisleri hizmette

Meram Belediyesi tarafından Havzan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Havzan Mahallesi Sosyal Tesisi ve Çocuk Sokağı’ düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Havzan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Havzan Mahallesi Sosyal Tesisi ve Çocuk Sokağı’ düzenlenen törenle halkın hizmetine açıldı. Açılışa Meram Kaymakamı Resul Çelik, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 1500 metre inşaat alanına sahip Havzan Sosyal Tesisi içerisinde 350 metre karelik çok amaçlı salon, kadınlar meclisi, erkekler meclisi, çocuklar için kütüphane ve hanımlar için özellikli fitness salonunu barındırıyor. İmar planlama konusunda başarılı çalışmalar yürüttüklerini aktaran Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar halkımızın isteklerini taleplerini yerine getirmek üzere ekibimiz ile birlikte seferber olduk. Temel problemlerimiz olan imar ve mülkiyet sorunlarını çözmekle başlamıştık çalışmaya. Teşkilatlarımızın ve Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle imar planlaması ile ilgili sorunları bölgemizde 60 mahalleye varan sayıda imar revizyon çalışmalarını tamamladık. Bununla beraber çok zor dediğimiz ve Türkiye’de ki ilkler arasında sayabileceğimiz çok büyük alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarında ihale süreçlerine geldik. Ekim ayının ilk haftasında iki kentsel dönüşüm alanımızın ihalesini yaparak Ekim ayının sonunda temellerini atmış olacağız” dedi.

TESİS HAVZAN’IN İHTİYACINA CEVAP VERECEK

Altyapı çalışmalarında ve asfaltta rekor kırdıklarını belirten Toru, “Bununla beraber ilçemizin altyapı problemleri ve asfaltlama noktasında ki ihtiyaçlarını yerine getirmek üzere özellikle 2016-2017 yıllarında asfaltta rekor kırdık” şeklinde konuştu. Havzan mahallesinin sosyal eksikliklerini gidermek üzere bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Toru, “ Halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal merkezler, spor tesisleri gibi pek çok tesisi halkımızın hizmetine sunduk. Havzan mahallesinde yaptığımız ziyaretlerde istişarelerde bulunduk. Burada sosyal anlamda eksikler vardı. Havzan nüfus olarak en kalabalık mahallemiz. Hızlı kentleşmenin etkisiyle yoğun yapılaşmanın olduğu bir mahallemiz. Maalesef halkımızın ihtiyacı olan çocuk parkı, sosyal tesis gibi donatıları yapabilmek için uygun arazi bulmakta zorlanıyoruz. Buranın öncelikle kamulaştırılmasını tamamlayarak 1500 metre inşaat alanına sahip tesisimizin planlamasını yaptık” açıklamalarında bulundu.

ÇOCUKLARIN SOKAKTA OYNAMASI GEREKİYOR

Çocukların açık havada oyun oynamasının önemli olduğunu vurgu yapan Toru, konuşmalarına şu şekilde devam etti: “Günümüzde çocuklarımız hızlı kentleşmenin ve bilgi iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte eve mahkum oldular. Bilgisayar başında zaman geçiriyorlar. Halbuki onların psiko sosyal gelişimleri ve fiziki gelişimleri için açık havada oyun alanlarını oluşturmamız lazımdı. Bizde güvenli alanlarda oynayabilsinler diye, tesisimizin yan tarafında bulunan sokağı trafiğe kapatarak Konya’da ilk çocuk sokağı uygulamasını hayata geçirdik. Sokağı trafiğe kapatırken çevresine de kameralar yerleştirerek çocukların güvende kalmasını sağladık. Diğer taraftan tesisimizin en alt katında oluşturduğumuz Hanımlar Meclisi Salonunda annelerin çocukları sokakta oynarken sohbet ederek çocuklarını gözlemleme fırsatı verdik. Arzumuz bu şekilde çocuk parkı yapma imkanı olmayan mahallelerde bu uygulamayı yaygınlaştırmaktır.”

AİLE BÜTÜNLÜĞÜ ÜLKE GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ

Çocukların bilgi teknolojilerinin etkisiyle büyüdüğünü, bunun da sorulara yol açabileceğini dile getiren Toru, “Millet olarak şuan baktığımızda yoğun bir kültürel erozyon sürecinde olduğumuzu görüyoruz. Sadece bizde değil tüm dünyada bu sorun var. Bilgi ve teknoloji geliştiği müddetçe çocuklarımız bilgisayar ve cep telefonlarına mahkum bir şekilde oyun oynayacak ve maalesef obezite, teknoloji bağımlılığı gibi süreçlerle baş etmek zorunda kalacak. Bizde yerel yönetimler olarak çocuklarımızın bizim çocukluk dönemimizde oynadığımız geleneksel oyunları oynayabilmesi için gereken şartları oluşturmak için daha çok çaba sarf etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Alie bütünlüğünün ülke geleceği için önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Toru, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Aile bütünlüğü bizim toplumumuzu ayakta tutan en önemli husustur. Ama maalesef son yıllarda hızlı bir çözülme var. Bu çözülmenin önüne geçmek üzere belediyemize ait tüm tesislerimizde rehberlik araştırma bünyesindeki 145 psikolojik danışman halkımıza destek olacak. Bundan sonra yapmış olduğumuz tüm tesislerde bu uzmanlarımız halkımıza sürekli olarak psikolojik destekte bulunacak. Kariyer merkezlerimizden de vatandaşlarımız faydalanabilecek.” Çok katlı binaların insanları çevreden izole ettiğini anımsatan Meram Kaymakamı Resul Çelik, “Güzel bir dünya inşa etmeye çalışırken insanı unutmamak gerekiyor. İnsan çevresiyle bütünleşmiş bir varlıktır. Bu bütünleşmeyi bozan bir ortam olmamalıdır. İnsanları çok katlı binalara yerleştirdiğimiz zaman onları çevreden izole etmiş oluyoruz. Komşuluk ilişkiler dahil birçok değerimiz ya değişiyor ya da yok oluyor” diye konuştu.  Konuşmaların ardından duaların edilmesi ve kurdelenin kesilmesiyle tesis halkın hizmetine açıldı.

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.