Hava ambulansı hayat kurtarıyor

Hava ambulansı hayat kurtarıyor

Konya 112 Hava Ambulansı hayat kurtarmaya devam ediyor. 2017 yılında Konya’da bugüne kadar helikopter ambulansla 200 vakaya müdahale edildi

2009 yılında hizmete başlayan Konya 112 Hava Ambulansı acil durumda nakil bekleyen hastalar için hayati önem taşıyor. Şehrin en uzak yerine bir saatte giden ambulans, hasta veya yaralıya ulaşımda yaşanan güçlükleri en aza indiriyor.  2017 yılında Konya’da acil durumdaki 178 hasta hava ambulansıyla merkezlerdeki hastanelere nakledildi.

ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VERİYOR

Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan verilere göre helikopter ambulansla Konya ve çevre illerde 2017 yılında Ocak ayından beri toplamda 200 vakaya müdahale edilirken bu vakalar, 178 adet medikal vaka, 13 adet trafik kazası, 2 adet iş kazası şeklinde gerçekleşti. Toplamda 307 saat 11 dakika havada kalan helikopter ambulans havalandıktan sonra 7 kez ise görev iptali nedeniyle geri iniş yaptı. Helikopter ambulansla Konya’nın yanı sıra Karaman, Niğde, Sivas, Denizli, Eskişehir, Isparta, Afyonkarahisar, Ankara, Nevşehir, Mersin, adana, Kayseri ve Antalya’da meydana gelen vakalara müdahale etti. Ambulansla Konya merkezde Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Numune Hastanesi Meram Eğitim Araştırma Hastanelerine nakledilen hastalar bazı durumlarda da il dışındaki hastanelere nakledildi.

ZAMANLA YARIŞIYORLAR

Vakalara müdahale etmek için gün boyu görev yapan helikopter ekibinde 2 pilot, 1 hekim ve 1 yardımcı sağlık personeli ile uçuş yapılıyor. Gün doğumunda göreve başlayan ve 112 Komuta Kontrol Merkezi’nden gelen ihbarın ardından zamanla yarışan hava ambulans ekibi, 4 ila 5 dakika içerisinde havalanarak vakalara müdahale etmek için yola çıkıyor. Ekip, hızla vaka adresine ulaşıyor. Olay yerinde doktorun müdahalesinin ardından hasta veya yaralı belirlenen hastaneye sevk edildikten sonra Konya Hava Ambulans Merkezine dönen ekip, gün batımına kadar nöbetini sürdürüyor.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.