Hadim’in nazar boncuğu; Yerköprü Şelalesi

Hadim’in nazar boncuğu; Yerköprü Şelalesi

Hadim ilçesinin tabiat harikası olan Yerköprü Şelalesi çevresindeki mesire alanları, doğal güzellikleri ve sakinliği ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Hadim İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, Yerköprü Şelalesinin ilçenin en önemli mesire yerlerinin başında geldiğini söyledi. Düzgün, “Torosların yamaçlarındaki Yerköprü Şelalesi, suyunun berraklığı, bölgenin yeşilliği, dev ağaçlarla örülü manzarası ve doğal harikası ile ziyarete gelenlere ayrı bir keyif veriyor. Şelale bölgesine, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra piknikçiler de yoğun ilgi gösteriyor. Bu yüzden bölge, Konya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından mesire alanı olarak düzenlendi. Şelaleye yeni çevre düzenlemesinin ardından daha çok kişinin gelmesini bekliyoruz” dedi.
Şelalenin altındaki mağarada çok sayıda sarkıt ve dikitin bulunduğunu söyleyen Düzgün, “Burası ile ilgili güzel bir proje var. Projenin tamamlanmasının ardından bölge daha çok ziyaretçi alacak. Amacımız böylesine tarihi ve doğal bir güzelliğe sahip olan bölgeyi en iyi şekilde korumak. Bunun için tüm ilçe halkımız ile birlikte hareket ediyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.