Hadimi Hazretleri’nin kütüphanesi yenileniyor

Hadimi Hazretleri’nin kütüphanesi yenileniyor

Hadim Kaymakamı Davut Düzgün Hadimi Hazretleri döneminde oluşturulan ve içinde Hadimi Hazretlerine ait eserlerin yer aldığı kütüphaneyi restore edecekleri müjdesini verdi.

Düzgün, “Türk İslam tarihine ismini altın harflerle yazdıran Hadimi Hazretleri’nin günümüze ulaşan en önemli emaneti kendisinin binlerce ilim adamı yetiştirdiği kütüphanesidir. Var olduğu bile bilinmeyen böylesine bir emanetin hak ettiği şekilde restore edilmesi bizim için bir görev idi. Geçtiğimiz günlerde kütüphanedeki kitapların büyük bölümünü yeni hizmete giren kütüphaneye taşıdık. Bundan sonra gerekli izinleri alarak, ismine yakışır bir restore ile ilçeye kazandırmayı düşünüyoruz” dedi.
Hz. Hadimi’nin ilçede bir medrese ve kütüphane kurmasının önemli bir miras olduğunu da hatırlatan Düzgün, “Hadimi’nin burayı bir ilim yuvası haline getirmesi, aradan 300 yıl geçmesine rağmen insanlara motivasyon veriyor. Yapılan bazı şeyleri de bu motivasyon ile açıklayabiliriz. Yani bu projelerin hazırlanışı evresinde hiçbir zorlukla karşılaşmadık. Herkes yardımcı oldu. Hadim’in geleceği için iyi olan ne varsa yapıyoruz. Hadimliler Derneği, Kızılay’ın Hadimliler Kurulu, Hadim halkı bize her konuda destek oldu. Hz. Hadimi’nin buradaki kütüphanesi inşallah büyük bir kültür yuvası haline getirecek burası. Anıtlar Kurulu’ndan izin alarak burayı güzel bir proje ile kültür yuvasına dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu iş tamamlandığında böyle bir ilim adamının eserlerinin birer örneğinin bu kütüphanelerde sergilenecek” dedi.
Hadimi Hazretleri’ni anma programına katılmak üzere ilçeye gelen Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ercan Uslu’da kütüphaneyi gezerek incelemede bulundu. Uslu, “İlçeyi ismini veren Hadimi Hazretleri’nin kütüphanesinin restoresi için tüm imkanları seferber etmeye hazırız. Yapılacak olan yasal çalışmanın ardından bizler üzerimize düşen görevi yerine getiririz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.