Güneysınır’ın güzel beldesi Aydoğmuş

Güneysınır’ın güzel beldesi Aydoğmuş

Güneysınır’ın iki beldesinden birisi olan Aydoğmuş Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Gebeş, çok kıt imkanlar ile hizmet verebilmenin zorluğunu yaşıyor.

Gerek İller Bankası gelirinin gerek belediye gelirlerinin az olması yüzünden zor günler yaşadığını ifade eden Gebeş, gelirlerinin ne kadar az olursa olsun belde halkına en iyi hizmete vermek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Beldeden giden göç yüzünden gelirlerinin düştüğünü ifade eden Gebeş, “Beldemizde yaklaşık 500 kişi yaşamaktadır. Halkın çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Adrese dayalı nüfus sayımından önce beldemize iller Bankası’ndan 45 bin TL aylık ödenek gelirken şu anda 4 bin 500 TL para gelmektedir. Buna rağmen hizmetlerimize devam ettik. Hizmetlerimizi sayacak olursak, ilk olarak çocuklarımız için park yaptık. Bunun belediyemize yaklaşık 25 bin TL maliyeti oldu. İkincisi beldemizin sokaklarının temizliği için 30 bin TL’ye süpürme aracı satın aldık. Bunların haricinde Kur-an Kursumuzun hizmet verebilmesi için gerekli olan tamiratını 20 bin liralık maliyet ile gerçekleştirdik” dedi.
İmkanlar çerçevesinde hizmetlere devam edeceğini de ifade eden Gebeş, “Projelerimizden bazılarını sayacak olursak köyümüzün yukarısındaki bahçeler dediğimiz bölgeye elektrik çektirmeyi, bununla birlikte su getirmeyi düşünüyoruz. Fakat şu anda 4 bin 500 TL gelirimiz, 15 bin TL aylık giderimiz var. Belediyemizin gelirinin düşmesine rağmen işçilerimize bir kuruş dahi borcumuz yok. Sadece bazı petrolcü arkadaşlarımıza borcumuz var. Bizim en büyük hedefimiz ise beldemizde bulunan göletimizin korunması. Avcıtepe, Mehmet Ali Köyü, Çiçek ve Kurukavak’tan gelen sular gölete dolmaktaydı fakat oluşan bir kaçaktan dolayı su gölet tutmadı. Bu sorunu halletmek için Devlet Su İşlerine sondajlama yaptırmak için müracaatta bulunduk. Göletimize yaptıracağımız sondajla inşallah bu sorunu da halletmiş olacağız” diye konuştu.
Belde olarak gelişmeleri için mutlaka tarımsal çalışmalara ağırlık verilmesini ve çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini de savunan Gebeş, “Çevre ilçelerimizde ve beldelerimizde çiftçilik ve hayvancılık olmadıktan sonra hiçbir yatırım olamaz. Bölgemizde sulu tarıma geçmemiz şart. Bunun için göletimizde su durdurmamız gerekmektedir. Fakat göletimiz Konya Havzası sınırları içinde olduğu için sondaj vuramıyoruz. Milletvekillerimizle bu konuda görüşmeler yaptık bu sorunu halledebilirsek köyümüzün su ihtiyacımız büyük ölçüde giderilecek.
Şunu da eklemek isterim. Göreve geleli yaklaşık 18 ay gibi bir zaman oldu. Bu zaman içerisinde ne belediyenin makam aracını ne belediyenin telefonlarını mümkün olduğu kadar kullanmadım. Çünkü tüm ekip arkadaşlarım ile birlikte tasarruf yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. İmkanlarımız ne kadar kısıtlı olursa olsun bizler seçimden önce yapmayı vaat ettiğimiz tüm hizmetleri yerine getirmek için çalışacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.