Güneş gözlüklerinde kaliteye dikkat

Güneş gözlüklerinde kaliteye dikkat

Yarım asra yakın süre gözlük ve lens konusunda önemli bir yer edinen Talha Karakaş, yaz ile birlikte kullanımı artan güneş gözlüklerindeki bilinçsiz kullanımın faydadan çok zarar verdiğin söyledi.

Yarım asra yakın süre gözlük ve lens konusunda önemli bir yer edinen Yıldız Optik Mağazası sahiplerinden Talha Karakaş, yaz ile birlikte kullanımı artan güneş gözlüklerindeki bilinçsiz kullanımın faydadan çok zarar getirdiğini söyledi.
Güneş gözlüklerinin seçiminde mutlaka kaliteye önem verilmesi gerektiğini ifade eden Karakaş, “Biz Konya’da gözlük, lens ve saat satışı konusunda yarım asrı aşan sürede önemli bir yol kat ettik. Hangi güneş gözlüğünün faydalı hangi güneş gözlüğünün zararlı olduğu konusundaki bilgimiz ve deneyimimizden müşterilerimizin mutlaka faydalanmalarını arzu ediyoruz. Gelişi güzel gözlük kullanılması güneşten yeterince korumadığı gibi sağlık yönünden de birçok olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Bu nedenle yazın yaklaştığı şu günlerde kesinlikle bilinmeyen veya kalitesinden emin olunmayan gözlüklerden kaçınılmasını tavsiye ediyoruz” dedi.
Yıldız Optik olarak gerek güneş gözlüklerinde gerek numaralı gözlüklerde onlarca çeşit marka ve yüzlerce çeşit modele sahip olduklarının da altını çizen Karakaş, “Bizim en büyük hedefimiz müşterilerimize istedikleri tüm ürün çeşidini sunabilmek. Bunun için modayı ve değişimi de yakından takip ederek ürün çeşidimizi sürekli olarak artırıyor ve yeniliyoruz. Güneş gözlüklerinde de yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte model ve marka çeşidini artırarak müşterilerimize hazırladık. Her türlü bütçeye uygun ödeme koşulları ve kaliteli ve garantili satışlarımız ile Yıldız Optik olarak yaza hazırız” diye konuştu.
Piyasada ünlü markaların taklitlerinin yapıldığını ve pazarlarda satışına başlandığını dile getiren Karakaş, “Güneş gözlüğü pazardan, işportacıdan değil, mutlaka güvenli ve garantili satış yapan mağazalardan alınmalı. Aksi halde ünlü markaların taklitlerine yüksek fiyat ödeyerek hem kalitesiz bir gözlük alıyor hem göz sağlığınızı riske atıyorsunuz. Bu uyarılarımızın mutlaka ciddiye alınmasını istiyoruz” diyerek güneş gözlüğü kullanıcılarını uyardı.
İşportadan alınan kalitesiz güneş gözlüklerinin göz sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Göz Doktoru Aydın Beyatlı da kullanıcıları uyardı. Beyatlı, “Göz sağlığı için kaliteli bir güneş gözlüğü ne kadar önemli ise kalitesiz güneş gözlükleri de bir o kadar tehlikeli. Ucuz gözlükler göz sağlığı için zararlı ültraviyole ışınlarına karşı koruyucu olmadığı gibi, göz bebeğini büyüterek bu ışınların daha fazla göze yansımasına sebep oluyor. Bu da kataraktın yanı sıra görmeyi sağlayan hücrelerde bozulmalara sebep oluyor” dedi.
Kalitesiz gözlük kullanımı yüzünden yaz aylarında göz polikliniklerine gelen hasta sayısında büyük oranda artış olduğuna dikkat çeken Beyatlı, “Güneşten korunmak için göze takılan bu ucuz ve kalitesiz gözlükler çıplak gözden daha çok göze zarar veriyor. Bu sebeple katarak ve diğer göz hastalıkları giderek artıyor. Bir yaşlı hastalığı olarak bilinen katarak ameliyatları kalitesiz ve bilinçsiz gözlük kullanımı yüzünden 30 yaşlarına kadar düştü. Kalitesiz güneş gözlükleri ayrıca iki göz arasında ilişkiyi bozuyor ve bulanık hatta çift görme rahatsızlıklarına kadar ilerliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.