Güneş enerji sistemlerinde öncü oldular

Güneş enerji sistemlerinde öncü oldular

Güneysınır ilçesi denilince akla gelen ikinci üretim güneş enerji sistemleri.

Bunu da ilçede büyük bir başarı ile devam ettiren işletmelerin başında ise Önelsan firması geliyor. Firma ustabaşısı Hasan Hüseyin Önal Karasınır Mahallesinde bulunan işyerinin ilçe ekonomisine büyük oranda katkı sağladığını söyledi. Önal, “Önelsan Güneş Enerjisi olarak soba, kat kaloriferi, güneş enerjisi imalatı yapmaktayız. Genelde Eskişehir’e, Ordu’ya bayilerimiz aracılığı ile güneş enerjisi satıyoruz. Kullandığımız malzemelerden krom nikeli İstanbul’dan, alüminyumu Seydişehir’den almaktayız. Günlük ortalama 20 adet enerji hazırlıyoruz. Güneysınır’da 10 işçiye, Eskişehir’de 6 işçiye istihdam sağladık. Ürettiğimiz ürünleri kendimiz taktığımız gibi, müşterilerimize hazırlayıp sunabilmekteyiz. Genelde güneş enerjisi ağırlıklı çalışıyoruz. Bu sektörde başarılı olduğumuza inanıyorum” dedi.
Devletin orman köylülerine verdiği destekten dolayı işlerinin hızlandığına da dikkat çeken Önal, “Devlet orman köylerinde ormanların katledilmemesi odun kullanımını azaltmak için köy halkına güneş enerji sistemlerinden faydalanmaları için destek veriyor. Bu da işlerimizin artmasının yanı sıra ormanlık alanlarımızın korunmasına neden oluyor. Bu uygulama ile de ağaç kıyımının önüne geçilmiş oluyor. Daha önce köylüler ortalama yıllık 10 ton odun yakıyorlardı. Güneş enerjisi kullanımının artırılması ile birlikte bu miktar 2 tona kadar düştü. Köy halkı bu destekten yararlanarak devletten kredisini alıyor, işini yaptırıyor. 3 yıl sonra faizsiz ve eşit taksitler halinde geri ödüyor” diye konuştu.
İş yerini daha da büyütmeyi düşündüklerini bunun içinde değişik çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Önal, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Güneş enerjisinden elektrik üretimi üzerine çalışmalar yapılıyor. Teknolojiyi biz de takip etmek istiyoruz. Geleceğin enerjisi güneş enerjisi olduğu için bu alan önümüzdeki yıllarda daha cazip olacak. Bu nedenle yatırımlarımızı daha dikkatli yapmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Gelişmeleri günlük takip ediyoruz. Bununla ilgili bir proje desteği olursa hemen projemizi sunup güneş enerjisinden elektrik üretimi için de gerekli yatırımlarımızı yapacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.