Güçlü ZMO güçlü tarım

Güçlü ZMO güçlü tarım

ZMO Konya Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Tek listeyle seçime girilen Genel Kurul’da Celil Çalış güven tazeledi. Çalış, “Güçlü ZMO güçlü tarım demektir” dedi

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Tek listeyle seçime girilen Genel Kurul’da Celil Çalış güven tazeledi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen Genel Kurul’a oda üyeleri yoğun katılım gösterdi

Genel Kurul’a Konya Milletvekili Uğur Kaleli, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi Başkanı Celil Çalış ve Ziraat Mühendisleri Odası Üyeleri katıldı. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen Genel Kurul'da tek listeyle seçime girildi. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu'nda oyların çoğunu alan Celil Çalış, yeniden oda başkanı oldu.

GELECEĞİN MESLEĞİ: ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ

Bilginin ekonominin en önemli girdisi olduğunu söyleyen Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi Başkanı Celil Çalış, “Bilimsel kazanımlar, bilginin sınırlarını genişletmeyi sürdürmekte ve teknolojik gelişmelere katkısını artırmaktadır. Böyle bir ortamda bilgiye sahip olmak, bilgiye ulaşmak ve onu işlemek son derece önem kazanmıştır” şeklinde konuştu. Dünya’da toprak ve su kaynaklarının hızla azalmaya başladığını, buna karşın nüfusun hızla arttığını belirten Çalış, “2050 yılında uluslar arası gıda ve tarım örgütüne göre dünya genelinde tarım ürünlerine olan toplam talebin şimdikinin azalan kaynaklara rağmen 2 katı olması beklenmektedir. Bu bağlamda akla iki nokta geliyor, ya insanlık 2050 yılında aç kalacak, ya da ziraat mühendislerinin teknolojiyi iyi kullanımı sayesinde aç kalmayacak. Sanıyorum bu tespit ziraat mühendisliğinin hem bu günün hem de geleceğin mesleği olduğunu vurgulamak için yeterlidir” diye konuştu.

GIDA EN ÖNEMLİ SİLAH

Dünya’da gıdanın bugün ve gelecek için çok önemli bir silah olduğunu gösteren örneklerin giderek arttığını söyleyen Çalış, Ülkelerin artık tarım topraklarına daha fazla önem verdiğini, toprağı korumak için daha radikal çözümler aradığını kaydetti. Çalış, “Ülkeler artık tarım topraklarına daha çok önem veriyorlar. Yani, son yıllarda tarım dünyada adeta yeniden keşfedilmektedir. Bir yanda açlık, beslenme yetersizlikleri ve gıda güvencesinde gelecek kaygısı, diğer yanda israfın yaşandığı bir dönemde tarım yeniden şekillenmektedir. Dünyada giderek artan sağlıklı ve dengeli beslenme kaygısı geçmişe yeniden dönüş arayışını da beraberinde getirmektedir. Ülkeler talaş içindedir. Gıda güvencesi ve gıda güvenliği alarm veriyor. Bu nedenle insanlığın geleceği , yeterli ve güvenli gıda üretimi için toprağın önemli bir doğal kaynak olduğu akıllardan çıkmamalıdır” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA EĞİTİM DÜZENLEDİK

Çalışma döneminde düzenlemiş oldukları faaliyetler hakkında da bilgiler veren Çalış şu şekilde konuştu: “2016-2018 dönemi bizler için yoğun geçti. 20 farklı konuda 553 meslektaşımıza hocalarımız ve konu uzmanı meslektaşlarımızca eğitim düzenleyip sertifikalandırdık. 39 ziraat, 6 doğa bilimleri fakültesinden 800 öğrencinin katıldığı Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte 7. Ulusal tarım öğrenci kongresini gerçekleştirdik. 2 yıl içerisinde mesleğimiz ve meslektaşlarımızla ilgili 200’e yakın seminer toplantı ve tarla gününe katılıp katkı sağladık. Ziraat Fakültesi öğrencileri ile 6 ayrı toplantıda buluşarak tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunduk. 300 GENÇ ZMO öğrencilerimiz öğrenci kurultayı, fuar ve değişik etkinliklerde il dışında yapılan organizasyonlarda Konya ve mesleğimizi başarıyla temsil ettiler.”

TÜRK TARIMINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yeni dönemde yeni hedeflerle yola devam edeceklerini aktaran Çalış, “Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak, ülkemizde ve bölgemizde hep beraber ulaştığımız hedeflerimize yeni hedefler ekledik. Yeni dönemde genç meslektaşlarımız için ZMO KOSGEB işbirliği ile daha fazla girişimcilik ve daha fazla istihdam, kadın meslektaşlarımıza daha pozitif ayrımcılık, tüm meslektaşlarımızla daha fazla yönetişim, daha fazla katılım, daha fazla paylaşım, daha fazla eğitim ve donanımla saflarımızı sıklaştırmaya devam edeceğiz. Bu hedeflere ulaşma konusunda sizlerin derin bilgisinden, ortak aklından ve bizlere vereceğiniz destekten hiç şüphem yok. Güçlü ZMO, güçlü tarım demektir. Güçlü tarım güçlü Konya demektir. Güçlü Konya ise güçlü Türkiye demektir. Bu hedef doğrultusunda ben ve yönetimim Türk tarımına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.