Gübreyi haleneliyle atanlar var

Gübreyi haleneliyle atanlar var

Beyşehir ilçesi sınırlarında bulunan Karabayat köyünde çiftçiler halen tarlalarını elleriyle ekip, gübreleme döneminde de elleriyle gübre atıyor

İbrahim Kaynacı isimli vatandaş, “Yağışlı geçen dönemin ardından tarlamı gübreliyorum. Buna üst gübresi deniyor. Tarlamda buğday ekili. 2 bin metrekare alanda buğday ektim. Ben buradan bir gelir elde etmeyi düşünmüyorum. Sadece kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar ektim. Unluk buğdayımı, bulgurumu tarladan alabilirsem ne mutlu bana” dedi.
Tarlasının yoğun yağış ve dereden akan su nedeniyle bir dönem sular altında kaldığını, kış mevsiminde de dondan etkilendiğini belirten İbrahim Kaynacı, “Don nedeniyle biraz etkilenme var ama çok şükür yine de ekinim iyi. Tarlam halen çamur içerisinde olduğu için üst gübrelemesini elimle yapıyorum. Zaten küçük bir tarlam var. Traktörle gübreleme yapsam, ekinim ezilecek ve yine verim kaybı olacak. Büyüklerimiz traktörlerin yoğun olarak kullanılmadığı dönemde tarlaları bu şekilde eker ve gübrelemesini de bu şekilde yaparlardı. Sırtıma semeri taktım, içine de gübre doldurdum. Tarlaya elimle serpiştirerek gübrelemeyi yapıyorum. Yaklaşık 2 saat içerisinde tarlamın tamamının gübresini atmış bulundum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.