Gözler Konya Valiliği'nin alacağı kararda

Gözler Konya Valiliği'nin alacağı kararda

Birçok ilde Covid-19 testi pozitif olan ancak karantina kurallarına uymayarak toplum sağlığını tehdit eden kişilerin, KYK yurtlarına alınarak, karantina süresinin tamamlanması kararlaştırıldı. Gözler Konya Valiliğine çevrildi.

Ülke genelinde vaka sayıları artıyor. Mart ayından bu yana Türkiye Covidr-19 ile boğuşuyor. Korona ile mücadele kapsamında birçok şehirde yeni yasakların yanı sıra, yeni uygulamalar da hayat buluyor. Vaka sayısının azaltması adına her yol denenmek isteniyor. Vatandaşın artan tehlikeye karşı vurdumduymaz tavırları da vaka sayısının artışında ciddi etken oluyor. Aksaray, Sivas, Elazığ gibi bazı illerde bundan böyle Covid-19 testi pozitif olan ancak karantina kurallarına uymayarak toplum sağlığını tehdit eden kişilerin, KYK yurtlarına alınarak karantina süresinin tamamlanması kararlaştırıldı. Ayrıca kural tanımayanların yurtta kalma süresince gerçekleşecek masrafları da kendilerinden tahsil edilmesi kararı alındı.

KONYA'DA İLK KEZ DEREBUCAK'TA HAYATA GEÇİRİLİYOR

Derebucak ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulan ya da temaslı oldukları gerekçesiyle evlerde karantina ve izalosyon uygulanan kişiler, ev dışına çıkmaları halinde yurtlara yerleştirilecek. Derebucak İlçe Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, evde karantinada olması gerekenlerin ev dışına çıkmaları halinde haklarında idari para cezası yanında savcılığa suç duyurusunda da bulunulacağı hatırlatıldı. Açıklamada, "Aynı zamanda bugünden itibaren karantina kurallarını ihlal eden kişiler, yurtlara yerleştirilecek olup ücreti kendilerinden tahsil edilecektir"denildi.

KONYA TABİP ODASI DA DESTEKLİYOR

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin de konu ile ilgili görüşlerini beyan etti. Aksaray ve Sivas Valiliklerinin bu uygulamalarının Konya dahil tüm illerde yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapan Çetin, “Pozitif olduğu öğrenilen ve kural tanımayan kişiler, yurtlarda 12 gün misafir edilmeli. 12 gün karantinaya giren kişi 24. gün evine gider. Bu iş de büyük ölçüde biter. Pozitif tanı konulmuş kişileri eve göndermek yanlıştır. Konya'da vakaların azaltılması adına bazı kararlar alınıyor. Bu kararların bir de denetiminin iyi yapılması gerekiyor. Alınan kararları denetimle takip etmediği miz sürece maalesef Konya hep ilk üçte olacaktır” dedi.

KONYA VALİLİĞİ DE BÖYLE BİR KARAR ALACAK MI?

Aksaray, Sivas ve Elazığ gibi illerde Valilik tarafından bu uygulamanın hayata geçirileceği dile getirildi. Birkaç ilin ardından gözler Konya Valiliğine çevrildi. Konya Valiliği tarafından benzeri bir uygulama kararının alınıp alınmayacağı da merak ediliyor. Vaka ve ağır hasta sayısının sürekli arttığı Konya'da benzer bir uygulamanın hayata geçirilmesi noktasında vatandaşın da Valilikten bir beklentisi oluştu.

EMRE ÖZGÜL

Foto altı:

Dr. Eyüp Çetin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum