Gençlere taş çıkartıyorlar

Gençlere taş çıkartıyorlar

Huzurevi sakinleri bocce sporuna merak saldı. Yaşlı bocceciler gençlere taş çıkartıyor. Yaşlılar, bocce sayesinde hem spor yapıyor hem de stres atıyor. Bu alanda başarılı olanlar ise Konya'yı Antalya'da temsil edecek.

Türkiye'nin ilk açılan ve en büyük huzurevi olma özelliğini taşıyan Konya Dr. İsmail Işık Huzurevi'nde 300'den fazla yaşlı kalıyor. Huzurevi sakinlerinin hoşça vakit geçirmeleri içinse çeşitli  kültürel, sosyal ve sportif aktiviteler gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yaşlıların aktif yaşama katılmaları için bocce yarışması başlattı. Konya Huzurevi'nde bocce sevgisi hızla yayılıyor. Bocce sporu, yaşlı bireylerin ilgisini çekti. Yaşlılar en eski spor dallarından biri olan ‘Bocce’ oynamanın keyfini sürüyor.

huzurevi-(6).jpg

YARIŞMA İÇİN ANTRENMAN YAPIYORLAR

Huzurevi sakinlerini pek yormayan bocce sayesinde yaşlılar hem iyi vakit geçiriyor hem de spor yapıyor. Bakanlık bocce yarışması düzenliyor. Yarışma için Konya Huzurevi'nde bocce takımı oluşturuldu. Takım oyuncuları belli gün ve saatlerde antrenman yaparken, diğer huzurevi sakinleri ise oyuncuları izliyor. Bocce için huzurevi bahçesinde zemin oluşturuldu. Büyük metal bilyalarla oynanan oyun sayesinde yaşlılar hoşça vakit geçiriyor. Takım Nisan ayında Antalya'da yapılacak yarışmaya hazırlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli Süreyya Horasan ve Mehmet Zeki Erkan takımı çalıştırıyor. Yaşlılardan oluşan bocce takımı yarışmada derece yapmak için aralıksız antrenman yapıyor. Yarışmaya ise farklı illerden 26 huzurevi katılıyor.

huzurevi-(1).jpg

BİLYAYI HEDEFE YAKIN ATMAK ŞART

Ayrıca bocce sporunun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve millattan önce 5 bin yıllarında oynandığı tahmin ediliyor. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanıyor. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve "bocce" adını da Romalılar'dan alıyor. En eski spor dallarından birisi olarak kabul ediliyor. Türkiye bocce ile 1991 yılında tanıştı. 2005 yılında Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu kuruldu. Oyun hakkında kaynaklarda ise şu bilgiler veriliyor: "Oyundaki amaç, attığınız veya yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu veya maçı kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir."

KERİM ATICI 

huzurevi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.