Geleceğin Matematik Dâhileri Ödüllerini Aldı

Geleceğin Matematik Dâhileri Ödüllerini Aldı

Adana Burç Okulları tarafından düzenlenen ‘4X4 Matematik Yarışması’nda dereceye giren öğreneciler ödüllerini düzenlenen tören ile aldı.Adana ili genelinde düzenlenen ödüllü matematik yarışmasına, matematik dersi ortalaması 90 ve...

Adana Burç Okulları tarafından düzenlenen ‘4X4 Matematik Yarışması’nda dereceye giren öğreneciler ödüllerini düzenlenen tören ile aldı.

Adana ili genelinde düzenlenen ödüllü matematik yarışmasına, matematik dersi ortalaması 90 ve üzeri olan 5 bin öğrenci katılırken, elemeler sonucunda derece giren öğrenciler büyük bir sevinç yaşadı.

Adana Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, bilimsel çalışmalara en üst düzeyde destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerinin altını çizdi. Burç Eğitim Kurumları’nın her geçen gün eğitimde kaliteyi biraz daha artırdığını vurgulayan Sultan Sözeri, “Bu yarışmada amacımız geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, evrensel bir dil olan matematiğin yaşadıkları çağdaki yükselen değerini benimsetmek ve en iyi şekilde öğrenmelerini sağlamaktır.” dedi.

Ayrıca matematik alanında yetenekli öğrencileri bir araya getirdiklerini ve bu öğrencileri birbirleri ile tanıştırdıklarını ifade eden Sözeri, “Ayrıca bu tür çalışmalara öğrenci, öğretmen ve kurumların teşvik edilerek cesaretlendirilmesi ve Adana ilinin sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin artırılmasını hedefliyoruz. Bu anlamda yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize, öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen fedakar öğretmenlerimize, okul idarecilerimize, öğrencilerimizin ailelerine, milli eğitim camiasına ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrenci ve velilerine yaşamış olduğu bu sevince öğretmenlerinin yanı sıra televizyon dünyasının tanınmış ismi Ahmet Bozkuş da tanıklık etti. Törenin sunumunu ve ayrıca bir de stand-up gösterisi yapan Ahmet Bozkuş, gösterisi ve okumuş olduğu şiirleri ile büyük alkış topladı.

Düzenlenen gecenin finalinde ise matematik dâhileri ödüllerini aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.