‘Geçinebileceğimiz ücret talep ediyoruz’

‘Geçinebileceğimiz ücret talep ediyoruz’

Türk Harb-İş Sendikası Konya İl Temsilcisi Abdullah Toprak, aldıkları ücretlerin Türkiye koşullarında çok düşük kaldığını ve bu koşullarda yaşamanın imkansız olduğunu kaydetti.

Sendika binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Abdullah Toprak,

“Bildiğiniz üzerine faaliyette bulunduğumuz iş kolu, Milli Savunma ile İçişleri Bakanlığına bağlı askeri iş yerleri, özel güvenlik görevlileri, yabancı askeri iş yerlerini kapsayan bir iş koludur. Uzun süredir temsil ettiğimiz arkadaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik durumu her yerde dile getiriyor ve herkese derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Talep ettiğimiz oldukça açık ve nettir. Ülkemizin geleceği ve devletimizin bekasıdır. Derdimizi buradan paylaşmak istiyoruz. 26 binden fazla üyemizin, aldıkları ücretleri günümüz Türkiye koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda, ücretlerin çok düşük kaldığını ve hatta artık hayat pahalılığı karşısında yaşanamayacak bir durumu ortaya çıkardığı aktararak, özlük haklarında iyileştirmeler talep ettik” dedi.

İŞ YAPMAYANLAR 2,5 KAT MAAŞ ALIYOR

Abdullah Toprak, tek dertlerinin rahat bir yaşam sürdürmek olduğuna dikkat çekerek, “Masa başında oturarak origami sanatını geliştirenler, boş zamanlarını değerlendirmek için kâğıt uçaklar yapıp uçuranlar F-16’ları uçuranların bir buçuk iki katı maaş alır hale gelmiştir. Kamu toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihindeki farklılık nedeniyle, yürürlüğü ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmeleri ile mart ayında başlayan toplu iş sözleşmeleri arasında oluşan ücret farkının da bir başka hak kaybına ve adaletsizliğe neden olduğunu, bu durumun da kamu işçileri arasında bir ayrıma sebebiyet verdiğini hatta yaşanan sürecin hiç istemediğimiz bir şekilde iş barışını olumsuz etkileyeceğini ifade ettik. Türk Harb-İş sendikası olarak, 53 yıldır durmadan, duraksamadan emeğin ve emekçinin yanında yerimizi alarak, hakkı savunan bir anlayışla yolumuzda yürüyor, bu anlayışla atacağımız adımları bir bir atıyoruz. Bizim tek derdimiz bu kutsal topraklara bir halel gelmemesi, büyük ve güçlü devletimizin dara düşmemesi ve elbette ki, bu ülkenin öz evlatları olan arkadaşlarımızın kendi öz yurtlarında rahat bir yaşam sürmesini sağlamaktan ibarettir” diye konuştu.

MUSTAFA ÜNÜVAR

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.