Gazze'de 55 bin konut tamamen yıkıldı

Gazze'de 55 bin konut tamamen yıkıldı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü yoğun saldırılarında 55 bin konut tamamen yıkılırken, 23 hastane ise hizmet dışı kaldı.

Öte yandan İsrail ordusu, şu ana kadar en az 101'i doktor ve sağlık personeli, 8'i gazeteci olmak üzere 2 bin 600 kişiyi alıkoydu.

İsrail'in Gazze Şeridi'e yönelik saldırıları 78 gündür artarak, devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında olan Gazze'de 55 bin konutun tamamen yıkıldığı belirtildi.

Gazze'deki hükûmete bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 2,5 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarında can ve mal kaybına ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada görgü tanıklarına dayandırılan, İsrail ordusunun Gazze ve Kuzey vilayetlerde 137'den fazla Filistinliyi infaz ettiğini gösteren bilgilere yer verildi.

GAZZE'NİN DOĞUSUNDA TOPLAMA KAMPI KURULDU

Tanıklıklara göre, Gazze kentinin doğusunda toplama kampı kuran İsrail askerleri, onlarca Filistinliyi burada kazdıkları büyük çukurlara atarak üzerlerine ateş açtı. İsrail güçleri daha sonra iş makineleriyle Filistinlilerin üzerinden geçerek onları toplu şekilde gömdü.

Açıklamaya göre, İsrail askerleri Gazze kentinin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi'ne gitmekte olan ve beyaz bayraklar taşıyan hamile kadınlara yakın mesafeden ateş açtı, ölen kadınların üzerine iş makineleriyle toprak yığdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.