Gazze Şeridi'nde en temel hakları eğitimden yoksun çocuklar yaşam mücadelesi veriyor

Gazze Şeridi'nde en temel hakları eğitimden yoksun çocuklar yaşam mücadelesi veriyor

İsrail'in ablukayı sıkılaştırarak aralıksız şekilde bombaladığı Gazze Şeridi'nde Filistinli çocuklar, öğrenci oldukları okullarda sığınmacıya dönüştü.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA), İsrail'in hava saldırılarında evleri yıkılan Filistinliler için kapılarını açtığı okullar, savaşın derinden hissedildiği Gazze Şeridi'nde barınma merkezleri olarak kullanılıyor.

UNRWA'dan yapılan açıklamaya göre, Gazze'de halihazırda kuruma bağlı yaklaşık 150 binada, 700 bin kişi yaşıyor.

Üzerlerindeki yırtık ve kirli elbiselerinden başka bir şeyi olmayan Filistinli çocuklar, eğitim almaları ve öğretmenlerini dinlemeleri gereken bu okullarda, su ve yemek bulma telaşıyla hayatta kalmaya çalışıyor.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde UNRWA'ya bağlı bir okulda savaş şartlarında yaşamaya çalışan 12 yaşındaki Luey Kasım, eğitimini sürdürmesi gereken okul çağı Filistinli çocuklardan sadece biri.

Kasım, okul ve eğitim hakkının çok uzağında, savaş şartlarında yiyecek içecek bulmak için ailesine yardım etmeye ve elindeki plastik şişeye su doldurmaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.