Gayrimenkul yatırım fonu sayısının bu yıl 200’ü aşması bekleniyor

Gayrimenkul yatırım fonu sayısının bu yıl 200’ü aşması bekleniyor

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) sayısının bu yıl sonu itibarıyla 200'ü geçmesi öngörülüyor.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nden (GYODER) yapılan açıklamaya göre, Aralık 2022'de 95 adet olan GYF sayısı 2023 sonu itibarıyla 134'e yükseldi.

GYF'lerin portföy büyüklüğü de söz konusu dönemde yüzde 133 artışla 68 milyar liraya yaklaştı.

Konut üretimine ve kentsel dönüşüm süreçlerine katkı sağlaması beklenen Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu düzenlemesinin yakın zamanda hayata geçmesiyle gayrimenkul yatırım fonu adedinin yıl sonu itibarıyla 200'ü aşması, 1635 olan GYF yatırımcısı sayısında da yükselişin sürmesi bekleniyor.

"GYF'ler gayrimenkul sektörünün tekrar canlanmasında önemli rol oynayacak"

Açıklamada değerlendirmeleri yer alan GYODER GYF Komitesi Başkanı Berna Sema Yiğit Sevindi, GYF'lerin 2022 ve 2023'teki büyüme hızlarına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"İhraç belgesi onaylanmış GYF sayısı 2023 sonunda 134'e ulaştı. Gayrimenkulün menkulleştirilerek likiditasyonun artırılmasında önemli rol oynayan GYF'ler önümüzdeki yıllarda da daralan gayrimenkul sektörünün tekrar açılması ve canlanması için önemli bir rol oynayacaktır. Özellikle bu yılın ilk yarısında çıkması beklenen ve GYF'lerin gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önünü açacak Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları da kentsel dönüşüm ile konut üretimine katkı sağlayacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.