Fuarı kim istemiyor?

Fuarı kim istemiyor?

5. Kitap Günleri bilinmeyen bir nedenle iptal edildi. Kitap Günleri Organizatörü Hasan Yaşar, etkinlik iptal sebebinin yer sorunundan kaynaklandığını belirtirken kulislerde fuarın belediye bütçesine oluşturduğu yükten dolayı iptal edildiği konuşuluyor

Kitapseverlerin merakla beklediği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 5-17 Aralık tarihleri arasında Şehir Meydanı’nda düzenleneceği açıklanan 5. Konya Kitap Günleri, bilinmeyen bir sebeple iptal edildi. İptal kararı ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadığı için pek çok vatandaş duruma tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nden resmi bir açıklama yapılmadığı için fuarın yapılmama nedeniyle ilgili pek çok iddia konuşuluyor. Kulislerde iptal nedeninin belediyede yaşanan parasal sıkıntılardan kaynaklandığı konuşuluyor.

BU YIL YAPILMAYACAK!

Maddi sıkıntılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in etkinliğin iptali kararını aldığı konuşuluyor. Pek çok Büyükşehir Belediyesi fuarları düzenlerken yayınevlerinden kira parası alırken Konya’da masraflar Büyükşehir Belediyesi üzerine kalıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı da yaptığı açıklamada etkinliklerin iptal nedeni henüz açıklayamadıklarını belirterek, bu sene içerisinde ‘Kitap Günleri’ gerçekleştirilmeyecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi Müdürü Hasan Yaşar, daha önce Kitap Günleri’nin Aralık ayında yapılacağı yönünde açıklama olduğunu fakat iptali yönünde bir karar alındığını ifade ederek, “Fen İşleri Müdürlüğü Şehir Meydanı’nda bir etkinlik durumunda zeminin bozulduğu yönünde raporu oldu. Yer konusunda sorun yaşandı. Şimdilik ne zaman yapılacağı ile ilgili bir bilgi yok” dedi. Vatandaşlar tarafından dile getirilen “Tahir Akyürek’ fuarı iptal ettiği” şeklindeki iddiaya ise Yaşar, “Başkanımızın böyle bir isteği olmamıştır. Başkanımız halbuki yılda bir değil iki fuar istiyor” şeklinde cevap verdi.  

FUAR SES GETİRİYORDU

Kitap Günleri’nin iptaliyle ilgili bir açıklama yapan Yazar Duran Çetin, "Konya için çok önemli gördüğüm, kültür ve kitap dünyası açısından inanılmaz derecede katkı sağlayan ve 4 yıldır düzenlenen Konya Kitap Günleri'nin bu yıl yapılamayacağını duymuş olmaktan müteessirim. Kaldı ki, bu organizasyonun iptal edilmek yerine Türkiye'de seçkin hale getirilmesi gerekirdi. Her zaman Konya kültür ve medeniyetin başkenti söylemimizin gereğiydi, diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Hüner Yayınevi yetkilisi İbrahim Noyan, da fuarın iptali nedeniyle müşterilerden kendilerine çok sayıda soru geldiğini belirterek, “Fuarın iptal olduğu bize mesajla bildirildi. Mesajda iptalin gerekçesinin daha sonra bildirileceği yazıyor. Henüz bir açıklama gelmedi. Fuar Konya adına çok ses getiriyordu. Bir kültür hizmeti olması adına fuarın açılması gerekiyordu. Bu yıl fuara büyük firmalar, yayınevleri gelecekti. 8-10 yazar ile anlaşılmıştı. Hepsi iptal oldu” dedi.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum