Fransa'da sokaklar karışık! Macron istifa!

Fransa'da sokaklar karışık! Macron istifa!

Fransa'da güvenlik güçlerinin görüntülerinin çekilmesini yasaklayan yasa tasarına karşı başlayan gösteriler devam ediyor. Sokakların karıştığı Fransa'da "Macron istifa" sloganları atılıyor.

Fransa'da Macron'a karşı eylemler devam ediyor. Güvenlik güçlerinin görüntülerinin çekilmesi ve yayınlanmasının yasaklayan yasa tasarısının gündeme gelmesinin ardından başlayan karşıt gösterilen ülke genelinde sürüyor.

Ülkede şu ana kadar 90'dan fazla protesto gösterisi düzenlendi. Yasa tasarısının polisleri görüntülemeyle ilgili maddesi yeniden gözden geçirileceği açıklansa da öfkeli göstericiler bu maddenin tamamıyla kaldırılmasını istiyor. Başkent Paris'in ara sokaklarında gösterilere devam eden protestocular "Macron istifa" şeklinde sloganlar atıyor. Fransız polisinin müdahale ettiği olaylarda çok sayıda ses bombasının atıldığı belirtiliyor. 

Yasa tasarı, güvenlik güçlerinin görüntülerini yayımlayanlara 1 yıl hapis ve 45 bin avroya kadar para cezası öngörürken, gösterilerde "drone" kameralarının yanı sıra güvenlik güçlerinin görev sırasında kullandığı kameraların insanları izlemek için kullanılabileceği belirtiliyor. 

Fransa'da sarı yeleklilerin gösterilerinde ve emeklilik reformuna karşı yapılan eylemlerde, protestoculara karşı kullandıkları şiddetin görüntülenerek sosyal medyada paylaşılmasının ardından polisler hakkında soruşturma açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.