Festival tam not aldı

Festival tam not aldı

Yedi Allah dostunun genç kuşaklar tarafından yorumlandığı “Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali” Konya’da başladı. Helvacızade A.Ş.’nin desteklediği festival, büyük beğeni topladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile, My Elit Yapım tarafından 11-12-13-14 Eylül tarihlerinde Konya’da birincisi düzenlenen “Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali” görücüye çıktı. 7 şehrin 7 el veren velisini konu alan 7 kısa film izleyenleri eşsiz bir manevi yolculuğa çıkardı. Konya, “Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali” ile geçmiş dönemlerin dünyalarına ışık tutmuş Hak dostlarını ağırlıyor. Festival, Konya’nın da aralarında bulunduğu Türkiye’nin 7 ilinden, yaşadığı kuşakları ilim ve hikmetleriyle etkilemiş 7 evliyasını konu ediyor. Kısa Film Festivali Türkiye’nin manevi, kültürel zenginliğinin en önemli yapıtaşları arasında yer alan evliyalarımızı gelecek kuşaklarımıza da taşımayı hedefliyor. Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Aziz Mahmud Hüdayi, Emir Sultan, Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaş-ı Veli, Üveys-El Karani ve Yunus Emre’nin hayatlarından, eserlerinden günümüzü ya da yaşadıkları dönemi yansıtan kısa filmlerin yer aldığı festival ilk kez düzenleniyor. Festival’e Bursa ve Konya Valilikleri destek veriyor. Geceye Vali Muammer Erol, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel'in yanı sıra iş, siyaset ve eğitim camiasından bir çok isim katıldı.

HAYALLERİMİZ FESTİVAL İLE HAYAT BULDU

Yazar Mehmet Ercan’ın sunumu ile gerçekleşen gece, festivali düzenleyen My Elit Yapım’ın yetkilisi ve Festival Koordinatörü Eda Sürmeli, festivalin 'Kültür ve manevi dünyamızın zenginliğini gelecek kuşaklara nasıl aktarabiliriz?' sorusuna verilen güzel bir cevap olarak doğdunu belirtti. Yaşadığı kuşakları ilim ve hikmetleriyle etkileyen evliyaları, özel bir proje ile tekrar hatırlamak ve hatırlatmak hayallerinin bu festival ile hayat bulduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nden alınan destek ile festivalin kapsamının genişlediğini belirten Sürmeli, projenin gerçekleşmesinde emeği olan Bursa ve Konya Valiliklerine, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Sürmeli, yüksek tempolu bir hazırlık sürecinin ardından film gösterimi aşamasına gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Kısa Film Festivali Gala Gecesi’nin, Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş.’nin verdiği destekle gerçekleştirildiğini vurgulayan Eda Sürmeli, Helvacızade’ye, genç kuşakların kültür dünyasına da katkıda bulunduğu için müteşekkir olduklarını ifade etti.

EVLİYALAR DÖNEMLERİNE IŞIK TUTTU

Gece festivalin ana sponsoru Helvacızade A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in konuşması ile devam etti. Büyükhelvacıgil, Hz. Mevlana’yı daha iyi anlamak için dünyanın dört bir yanından farklı din ve inanca sahip milyonlarca kişiyi ağırlamış güzel Konya şehrinin, bu festival ile geçmiş dönemlerin dünyalarına ışık tutmuş evliyaları ağırlamasından gurur duyduklarını belirtti. Büyükhelvacıgil, sözlerine şöyle devam etti: "Festival, bu manevi iklimden günümüz insanının ve genç kuşakların da yararlanması gibi önemli bir görevi üstleniyor. Yarınlarımızı inşa edecek gençlerimizin yolu, topluma mâl olmuş, asırlarca insanlığa hizmet etmiş Allah dostları ile kesişiyor. Bizler Hz. Mevlana’nın bereketiyle kendimizi daha şanslı hissederek öğütleriyle çalışmaya ve üretmeye devam ettik. Hz. Mevlana’nın yaşadığı 1200’lü yıllardan bugüne tam sekiz asırlık bir zaman geçti. Fakat, Kendisi ve sözleri hala dipdiri. Hz. Mevlana'nın sevgisi ve engin hoşgörüsü dünya çapında manevi huzura erişmek isteyenler tarafından keşfediliyor. Konya bu anlamlı vesileyle dünya çapında biliniyor. Hz. Mevlana’nın Mesnevi’si yabancı ülkelerde en çok okunan eserler arasında. Helvacızade olarak, bizler 126 yıl boyunca sabır ile yılmadan güzel işler yaptık. Hoş bir kaynaktan beslendik ve başarı da kendiliğinden geldi. Gençlerimizin de hayatlarında evliyalarımızın öğretilerine yer açmasının çok olumlu bir etki sağlayacağına inanıyor, Konya’da bu projeye destek olmaktan onur duyuyoruz.” Yazar Cemâlnur Sargut’un sohbetinin ardından yedi kısa film hep birlikte izlendi. Gala gecesinde ayrıca plaket töreni de gerçekleştirildi. Kısa filmler festival etkinlikleri kapsamında 13-14 Eylül tarihlerinde saat 21.00’dan itibaren Konya Kültür Park’ta Konyalılar ile buluşacak ve bu manevi haz hep birlikte yaşanacak.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.