Fatma Toru muhtarı dışarı attırdı

Fatma Toru muhtarı dışarı attırdı

Küçük Kovanağzı Mahallesi Muhtarı Kadir Noyan, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun, 4 mahalleyi kapsayan imar düzenlemesine vatandaşları itiraz ettirdiğini ve ayaklandırdığını öne sürerek korumaları ile kendisini makamından dışarı attırdığını iddia etti

MERAM BELEDİYESİ'NİN KONU İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA HABERİN SONUNA EKLENMİŞTİR

Küçük Kovanağzı Mahallesi Muhtarı Kadir Noyan, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun, 4 mahalleyi kapsayan imar düzenlemesine vatandaşları itiraz ettirdiğini ve ayaklandırdığını öne sürerek korumaları ile kendisini makamından dışarı attırdığını iddia etti. Noyan'ın ifadelerine göre, Toru, korumalara, “Muhtarı içeri almayın” dedi. Olay üzerine Muhtar Noyan, Başkan Fatma Toru’yu yazdığı dilekçe ile Cumhurbaşkanı’na şikayet etti.

Olay hakkında bilgi veren Küçük Kovanağzı Mahallesi Muhtarı Kadir Noyan, “Hacı İsa Efendi, Büyük – Küçük Kovanağzı ve Arif Bilgi Mahallelerini kapsayan bir imar düzenlemesi askıya çıktı. Bu imar düzenlemesi ile alakalı 4 mahalleden 7 bine yakın itiraz dilekçesi verildi. Emsal 1 vermişler 250-300 metrelik arsalarımız var. 2 katlı evlerimiz bulunuyor bu arsalarda. Bu evleri yıkıp vatandaşa 35-40 metre daire verecekler. Ortada bir mağduriyet var. Bu sebeple vatandaşlar dilekçe ile askıdaki plana itiraz etti” dedi.

muhtar.jpg

Fatma Toru’nun sekreterinin kendisini aradığını söyleyen Muhtar Noyan Şöyle konuştu: “Sekreter, ‘Muhtarım sen randevu istedin mi?’ dedi. İmar konularından dolayı gidip geliyordum, ‘İstemedim ama geleyim’ dedim. Verilen saatte belediyeye yanımda 2-3 kişi ile gittim. Başkan da o sırada belediye içinde bir sergiyi geziyormuş. Beni görünce ‘Ne yaptın sen. 2 bin – 3 bin dilekçe gelmiş. Halkı ayaklandırmışsın’ dedi. Vatandaş dilekçe doldurmuş, fotokopi çekmiş. Sayın başkanım, ‘Vatandaş bilgi istedi ben de verdim’ dedim. Başkanın hareketleri milletin içinde hiç yakışmadı. Vatandaş kimden bilgi isteyecek. Tabii ki hakkını arayacak. Makamında görüşmeye çalışırken, ‘Muhtarı içeri almayın’ dedi, yanımdaki diğer kişileri çağırdı. Korumalar badigart gibi kollarımdan tuttu dışarı çıkardı. Tüm müdürler de oradaydı. Makamın dışında o sırada AK Parti İl Başkanı Hasan Angı denk geldi. Ona da, ‘Bunu başımıza bela ettiniz. Bizimle bile muhatap olmuyor, halkla nasıl muhatap olacak’ dedim. Sonra Hasan Angı çağırdı içeri aldırdı. Orada yine mağduriyetimizi anlattım. Aha sonra 300 kişinin imzası ile Cumhurbaşkanımıza dilekçe yazdım.”

Bölgede uygulanması düşünülen projeye pek çok vatandaş da “Yeşil Meram’ı öldürmeyin, huzurumuzu bozmayın” diyerek itiraz etmiş ve sosyal medyada kampanyalar düzenlemişti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

MERAM BELEDİYESİ'NDEN KONU İLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAYINLANDI

Yayınlanan açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

merhabahaber.com adresinde yer alan ‘Fatma Toru muhtarı dışarı attırdı’ başlığı altında verilen haber hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Olayın ne yaşanışı ne sonucu haberde verilen şekildedir. 
Kaldı ki; Hem kişisel hem kurumsal olarak muhtarlarımızı, demokrasimizin en temel taşı olarak kabul etmiş, her icraatını muhtarlarımızla birlikte programlamış, her projesini onların fikirleri çerçevesinde şekillendirmiş, muhtarlarımızı her platformda baş köşeye oturtmuş bir anlayışa sahip olduğumuz başta muhtarlarımız olmak üzere herkesin malumudur. 
Üç ay önce yaşanan bir olayı baştan sona çarpıtarak yapılan bir şikayeti tarafların tamamının bilgisi alınmadan ve bugünkü gelinen süreçte bu şekilde vermenin ne doğru ne de tarafsız habercilik anlayışına sığmayacağı kanaatindeyiz. 

Olayın gelişimi ne şikayette ne de haberde yer aldığı şeklindedir; 
“Dört mahalleyi ilgilendiren İmar Planı askıya çıktığı gün erken saatlerde Küçük Kovanağzı Mahallesi Muhtarı Hasan Noyan tarafından hazırlanan bildiri bu dört mahallemizdeki camilere asılmış ve kendi isim ve numarasını vererek itiraz yapmaları için yönlendirme yapılmıştır. Bu yönlendirme sadece kendi mahallesi değil diğer mahalleleri ve mahallelileri de kapsamış ve oralara da müdahale etmeye çalışmıştır. Muhtarın mahalleliye yanlış bilgi verdiği ve özellikle bu imar planına itiraz edilmesi gerektiği konusunda mahalleliye baskı yaptığı mahalleliler tarafından belediyemize ve Başkan Fatma Toru’ya daha öncesinde bilgi verilmişti. 
Tüm bunların akabinde bunun üzerine belediyemiz hizmet binasının zemin katında Başkan Fatma Toru’nun bir sergi açılışını gerçekleştirdiği esnada muhtar yanındaki birkaç mahalleli ile Başkan Toru’nun etrafını sarıp ithamlarda bulunmaya başlamıştır. Bunun üzerine Başkan Fatma Toru vatandaşları zemin katta bulunan Halkla İlişkiler Odasına davet etmiştir. Başkan Toru hiçbir aracı olmadan vatandaşları direk dinlemek istediğini ifade etmiştir. En son görüşmenin Muhtar ile yapılacağı kendisine özellikle ifade edilmiştir. Görüşmeler başladığı esnada Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı da bir tevafuk eseri belediye binamıza gelmiş ve toplantıya dahil olmuştur. Görüşmelerin devamında muhtarda içeri alınmış ve görüşme olağan sürecinde devam etmiş ve yine olağanüstü bir şey yaşanmadan nihayetlendirilmiştir.”
Başkan Fatma Toru’nun “Lütfen Muhtarım siz bekleyin ben vatandaşları özellikle dinlemek istiyorum” sözlerinin ‘Muhtar kolundan tutulup dışarı atıldı şekline dönüşmüş olması tarihi bir hatadır.
Ve yine kaldı ki şikayette ve haberde yer aldığı şekliyle “Korumalar tarafından atıldığı” şeklindeki sözler, iddianın ve haberin asılsız olduğunu ortaya koyan en önemli iddiadır. Başkan Fatma Toru’nun göreve geldiği günden bu yana hiçbir şekilde koruması olmamıştır.  
Şikayetin ve haberin asılsız olduğunun bir diğer kanıtı da olayın tamamıyla zemin katta bir odada yaşanmış olmasına rağmen haberde ve şikayette olayı makam odasında yaşanmış gibi göstererek yaklaşan aday belirleme ve seçim sürecinin sabote edilmeye çalışıldığı gayet açıktır. 
Oysa bugün tüm Türkiye şu gerçeğin farkındadır ki; Başkan Fatma Toru’nun yönetim anlayışında makam odasının da, olayın vuku bulduğu odanın da, tüm Belediye hizmet binamızın da sahibi, 115 muhtarımız ve 350 bin Meramlıdır… Bu gerçek bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada böyle olacaktır… 
   Başkan Fatma Toru’nun vatandaşlarla görüşmesinin ardından Muhtarı ortama yeniden davet ettiği, başta Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı olmak üzere orada bulunan herkesin malumudur.   
Bu şekilde yaşanmış bir olayı hiç olmadığı bir şekliyle şikayet konusu yapılmasından öte ciddi olduğunu düşündüğümüz bir site tarafından derinlemesine bir araştırma yapılmadan, varsayımlarla ve tüm tarafların görüşleri alınmadan haberleştirilmesine bir anlam veremediğimizi bildirir, haberin sitenizden kaldırılmasını ve yaşanan olayı en doğru şekliyle yeniden vermenizi rica ederiz
 

 

47199955_2126042487462526_801671455573016576_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
99 Yorum