Fahrunnisa Hatun ismi  yaşatılacak

Fahrunnisa Hatun ismi yaşatılacak

Meram Belediyesi Uluırmak Ali Hoca Mahallesi’nde bin 960 metrekare kapalı alana sahip Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi’nin yapımına başladı. Başkan Fatma Toru, “Güzel bir eser ortaya çıkacak ve ismi ile yaşayacak” dedi

Meram Belediyesi Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi’nin yapımına başladı. Yapımına başlanacak tesis ile ilgili Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve yardımcıları Augustus Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi.

Tesis hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yeni yaptıkları eserlerde Selçuklu mimarisine dikkat ederek tarihimize ve örfümüze uygun bir proje ortaya konulduğunu belirterek, “Bu anlamda örnek bir eser çıkarmak için uzun süre çalıştık. Bölgemizde kentsel dönüşüm kapsamında olan Uluırmak Ali Hoca Mahallesi’nde ‘Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi’ni yapıyoruz. Güzel bir eser ortaya çıkacak ve ismi ile yaşayacak” dedi. Fahrünnisa Hatun hakkında bilgi veren Toru, şöyle konuştu: “Fahrünnisa Hatun, Mevlana’nın kadın müritlerinden bir tanesidir. Baktığımızda pek çok eserde ismi geçiyor. Asıl ismi Nizam hatun. Alim evliya bir hatun. Tarihimizde ve kültürümüzde olan isimleri seçerek bu isimleri yeni nesile aktarmaya çalışıyoruz. asıl yapılması gereken bu. Kafelerde restoranlarda kültürümüzde olmayan isimler var. Biz bir adım atarsak diğer insanlar da buna dikkat eder.”

MİMARİ VE GÖRSELLİKLE ÖRNEK OLACAK

İhtiyaç olan pek çok tesisin bir komplekste toplandığını söyleyen Toru, konuşmasına şöyle devam etti: “Pek çok ziyaretçi Fahrünnisa Hatun’un kabrini ziyarete geliyor. Burada ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir tesis yoktu. Ayrıca bu bölgede gençlerin ihtiyacı olan kütüphaneler, okuma salonlar ve toplantı salonları ile bin 328 metrekare alanda hizmet verecek. Tesis bin 960 metrekare kapalı alana sahip. İhalesi geçen hafta yapıldı. Bodrum katında fitness alanı, zemin katında kütüphane, derslikler mescid ve 2. katında çok amaçlı salon bulunuyor. Toplam maliyeti 3 milyon 170 bin lira idi, şu anda ihale ettiğimiz rakam 1 milyon 752 bin TL. Yapım sürecinde takipçisi olacağız. Görsellik ve mimarisi ile örnek bir tesis olmasını istiyoruz. Fahrunnisa Hatun ile ilgili bilgi az. Mezarı ve kabri orada. Türbe 40’lı yıllarda yıkılmış. Orayı ihya etmek için adım atacağız. Yanında yanan bir cami vardı. Burada da Büyükşehir Belediyemizin restorasyon çalışması var. Halkımızın fiziki ihtiyaçlarının yanı sıra kültürel ihtiyaçlarını da gidereceği bir alan olacak.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum