Ev yerine yurt tercih edilecek

Ev yerine yurt tercih edilecek

Kira fiyatlarının yüksek olması ve kiralık ev bulmakta güçlük çekilmesi sebebi ile tercihini Konya'dan yana kullanan öğrencilerin, daha çok devlet ve özel yurtları tercih edeceği söyleniyor

Üniversite ve öğrenci şehri Konya'da, kiralık ev fiyatları cep yakıyor. Kiralık ev bulmak ise gün geçtikçe zorlaşıyor. Konya'da okuyan ve özel evde kalan öğrenciler, kiralık konutların yüksek olması sebebi ile bir bir devlet ve özel yurtlara kaydını yaptırıyor. Üniversite tercihini yapan ve Konya'yı tercih eden öğrencilerin de ağırlıklı olarak yurtları tercih etmesi bekleniyor. Konya'nın yurt kapasitesi de artırılıyor. Her bütçeye uygun yurt bulma konusunda sıkıntıların yaşanmayacağı ifade ediliyor.

YURT MADDİ KOLAYLIK SAĞLIYOR

Özel Yurtlar Eğitim Kültür Yarımlaşma ve Dayanışma Birliği Derneği (YURTDER) Başkanı Ahmet Kantemiz, Konya'daki yurtlar ile ilgili bilgiler vererek, bu yıl Konya'da yurt sıkıntısı yaşanmayacağını düşündüklerini belirtti. Devlet ve özel yurtların her türlü talebi karşılayacak güçte olduğunu söyleyen Kantemiz, yurt kapasitelerinin de artırılacağı müjdesini verdi. Kantemiz, 2016 yılında Konya genelinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)'ya bağlı 25 yurt vardı. KYK'da kalan öğrenci sayısı ise 21 bin 253 kişiydi. Bu yıl devlek yurdu sayısının 30'a çıkması muhtemel. Öğrenciler, maddi anlamda rahatlık yaşamak için yurtları daha çok tercih edecekler açıklamalarında bulundu.

 YURTLARIN SAYISI ARTIRILIYOR

Konya merkez ve merkez ilçelerdeki özel yurtların da sayısal olarak fazla olduğuna dikkat çeken Kantemiz, Şuan özel 105 yurt var. Sayının artacağını ve 110'a ulaşacağını tahmin ediyoruz şeklinde konuştu. Daha sonra Kantemiz, şunları kaydetti: 2016 yılında özel yurtta kalan öğrencilerin sayısı ise 22 bin civarında oldu. Konya'daki üniversitelerde okuyan öğrencilerin toplamının yüzde 42'si, zaten Konya'nın yerli insanı. Geriye kalanlarının büyük çoğunluğu ise belirttiğimiz gibi yurtları tercih ediyor. Yurtların fiyatı 400 ile bin TL arasında değişiyor. Konumu ve kişi sayısına göre fiyat belirleniyor. Yurtlar, öğrencilere ruhsal olarak daha da avantaj sağlıyor.

ÖĞRENCİLERE AYNI İMKANLAR TANINSIN

Kantemiz, yeni yönetmeliği de eleştirerek, tüm öğrencilere aynı imkanların tanınmasını talep etti. Kamu yararına olan dernek ve vakıfların yurtlarında kalana öğrencilere 290 TL'ye yakın bir destek sağlanıyor. Özel öğrenci yurtlarından faydalanan öğrencilere böyle bir hak tanınmıyor diyen Kantemiz, Aynı imkanlar sağlansın. Ayrıca Konya'da kaçak faaliyet gösteren pansiyon ve apartlar da oluyor. Bu, mali belge kaçakçılığına giriyor. Haksız kazancın önüne geçilmesi gerekir diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.