Esnafın umudu harman ve pancarda

Esnafın umudu harman ve pancarda

Yunak Esnaf Odası Başkanı İbrahim Ayaz, ilçede hizmet veren esnafların iç açıcı durumda olmadığını ve tüm umutlarını harman ve pancar dönemine bağladığını söyledi.

Esnafın maddi yönden büyük sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden Ayaz, “Göreve yeni gelmemize rağmen esnafımızın durumunu kısa sürede gördük. Bizim sıkıntılarımızın başında bankaların esnafa kredi konusunda gereken kolaylığı göstermemesi geliyor. Esnafımız ve ilçemiz için bir şeyler yapmak istiyoruz ama maddi sıkıntımız buna izin vermiyor. Aidatlarımızı bile alamıyoruz. Şu anda 400 civarında insafımız var ama büyük bölümü tam faal çalışmıyor” dedi.
İlçe esnafının peşin satışı neredeyse özlediğini ifade eden Ayaz, “Buranın esnafı kesinlikle peşin para satış yapamaz. Neredeyse harman, pancar veresiye çalışır. Esnaflarımız genelde küçük esnaf, büyük işletme yok. Fabrika yok. Yaz aylarında biraz canlı geçer. Diğer zamanlar oldukça sıkıntılı geçer. Gençlerimiz işsiz olduğu için burada kalmak istemiyor. Göç ediyor. Bu da ilçenin hem nüfusunun azalmasına hem gelirin azalmasına neden oluyor. İşin özeti kimsenin kazancı yok. Kazandıkları masraflarını karşılamıyor. Veresiye çalışan bir iş yeri ne kadar dayanırsa esnafımızda o kadar dayanıyor.  Bu sorunun ortadan kaldırılması için ilk olarak veresiye kalkmalı, yeni yatırımlar gelmeli, ilçe halkının ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal yaşantı iyileştirilmeli” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.