Esnafın bayram mesaisi başladı

Esnafın bayram mesaisi başladı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala esnafta hareketlilik başladı. Durgun bir sezon geçiren esnaf, Bayram öncesi satışlarını artırmayı hedefliyor. Vatandaş ise bütçesine uygun alışveriş yapmayı tercih ediyor

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çarşıda pazarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Vatandaş, bayramlık kıyafetlerini almak için çarşı ve pazarlara gidiyor. Vatandaş, Ramazan Bayramı öncesi alışverişini yapmak için mağazalara akın ediyor. Esnaf ise Bayram öncesi satışlarını artırmayı hedefliyor. Tekstil Pazarı esnafı da bayram mesaisine başladı. Satılacak ürünler, tezgahlardaki yerini aldı. Her bütçeye uygun kıyafetler, müşterilerin hizmetine sunuldu. Esnafın bir kısmı işlerinin iyi gittiğini dile getirirken; bir kısmı ise piyasada durgunluk yaşandığını belirtiyor.

SIKINTI OLSA DA ŞÜKREDİYORUZ

Anteplioğlu Tekstil ve Triko İşletme Sahibi Abdurrahman Gümüş, işlerinin iyi gittiğini belirterek, esnafın haline şükretmesi gerektiğini vurguladı. Her bütçeye uygun satışlarının olduğunu dile getiren Gümüş, esnafın vatandaş ile güzel bir iletişim kurmasın gerektiğini de aktardı. Genel itibari ile piyasada bir durgunluk olduğunu fakat bayram nedeniyle durgunluğun biteceğini aktaran Gümüş, daha sonra şunları kaydetti: “Çetin bir kış mevsimi geçirdik ve tekstilde sezon ister istemez uzadı. Böyle olunca sektörde bir daralma oldu ama bu daralma aşılıyor. Bayram bunun en güzel göstergesi. Bayram sonu da hareketin devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü müşteri, güler yüz ve kaliteli hizmet ister. Bizim için her bayramda aynı. Halimize şükrediyoruz. Şükrü, hiçbir esnaf kardeşimiz de dilinden düşürmesin. İçte ve dışta birçok hain ile uğraşıyoruz. Bunlara inat ayakta kalabilmenin yollarını arıyoruz. İşlerin çok iyi olduğu söylenemez fakat çok kötü de denilemez. Bayram heyecanı en fazla, çocuklarda yaşanıyor. Bizde genellikle toptan satış olur. Bütün ürünlerimizin üzerinde de fiyatları yazar. Her bütçeye uygun giysi bulunur.”

ESKİ HAREKETLİLİK YOK

Nazar Konfeksiyon İşletme Sorumlusu Seyit Ali Kapçı ise işlerinin durgun olduğunu ifade etti. “Bayramlardan önce tekstil pazarında büyük bir hareketlilik olurdu. Yıllar geçtikçe bu hareketlilik azalıyor” diyen Kapçı, “Şükür etmek önemli. Ama yaşanan sıkıntılar da var. Bir ara dolarda yaşanan inişler çıkışlar bizleri etkiledi. Konfeksiyon sektöründe dolar ile iş yapılır. Ürünlerin fiyatı da biraz arttı. Ucuz gibi gözükse de vatandaş ürün almaya çekiniyor. Vatandaşın alım gücü düştü. Her bayram bir önceki bayramı arar olduk. Bayramların da eski tadı kalmadı. Bayramdan bir hafta 10 gün önce dükkanımız dolardı. İnsanlar mutlu bir şekilde kendine kıyafet bakardı. O günleri özler olduk. Ama bu bayram hareketliliği ile kavuşmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL/SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.