Eskiye rağbet arttı

Eskiye rağbet arttı

Eskidiği, yıprandığı, küçük gelmeye başladığı için kullanılmayan eski giyim eşyaları ve ayakkabılar da değerlendiriliyor.

Karatay Otobüs Terminali yanında bulunan boş alanda açılan sergilerde ve Kapı Camii yakınlarındaki bir işyerinde eski giyim eşyaları ve ayakkabılar satılıyor. Hatta eski giyim eşyaları yenileri ile takas edilebiliyor.
Karatay Otobüs Terminali yakınlarında bulunan boş arazide gömlek, pantolon, mont, ceket ve ayakkabı gibi ikinci el eşya satışı yapan Hüseyin Geyik, garibanların giyim mağazasının burası olduğunu söyledi. Mağazalarda 30-40 lira olan pantolonları 3-4 liraya, 15-20 lira olan gömlekleri 2-3 liraya, 90-100 lira olan montları 15-20 liraya 50-100 lira olan ayakkabıları ise 5-10 liraya sattıklarını belirten Hüseyin Geyik, “Gariban vatandaşın alışveriş yaptığı ve giyim ihtiyacını giderdiği yer burası oldu. Eskimiş ve yıpranmış olan eşyaları, küçük veya büyük geldiği için kullanılmayan eşyaları cüzi bir ücret karşılığında satın alıyor, üzerine biraz kâr koyduktan sonra açtığımız sergide satıyoruz. Garibanların yanı sıra inşaat işçileri ve ameleler de iş elbisesi olarak kullanmak için bizden alışveriş yapıyor” diye konuştu.
ESKİ ELBİSENİ GETİR, YENİSİNİ GÖTÜR
Kapı Camii yakınlarında bulunan işyerinde eski ve yeni giyim eşyası satan Celal Akıncı da evde kadınların giyilmeyen, eskiyen, yıpranan veya yeni olmasına rağmen kullanılmayan giyecekleri toplayıp kendilerine getirdiğini, karşılığında yeni eşya aldıklarını belirtti. Celal Akıncı, “Bize gelen eşyaları toptan alıyoruz. Karşılığında üç beş kuruş neyse parasını ödüyoruz. Sonra bu eşyaları kontrol edip, yıkadıktan sonra söküğü varsa dikiyor, eksik düğmelerini takıyor, bozuk fermuarlarını değiştiriyoruz. Sonra üç beş kuruş da kâr koyarak satışa sunuyoruz. Genellikle inşaat işçileri bu eski eşyaları satın alıyor. Onun dışında kalenderler de gelip giyecek ihtiyaçlarını buradan karşılıyor” dedi.
Eski eşyanın yanı sıra yeni eşyalar da sattıklarını dile getiren Celal Akıncı, “Burada sattığımız yeni ürünler de mağazadakilere oranla çok daha ucuz. Mağazada 50 lira olan pantolon bizde 20 lira, 100 lira olan mont 50 lira, 25 lira olan gömlek 5 lira. Eski olanlarda bu fiyatlar daha da düşüyor. Bir gömleği 1 liraya ancak buradan alabilirsiniz. Bundan daha düşük bir fiyata da bulmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Akıncı, eskiden alışverişin daha yoğun olduğunu belirterek, “Son yıllarda sayıları çığ gibi artan alışveriş merkezleri işimizi baltaladı. Buradaki birçok esnaf da bu alışveriş merkezlerine gitti. Alışveriş merkezlerinin artması, taksitli satış imkanı sunmaları bizi olumsuz etkiledi. Vatandaş şimdi iyisini alıp taksit taksit ödemeyi daha çok tercih ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.