Erbakan’ın suçu neydi?

Erbakan’ın suçu neydi?

Şehir Konferansları kapsamında düzenlenen '28 Şubat ve Demokratikleşme konulu programa Gazeteci-Yazar Yiğit Bulut katıldı.

Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat'ta birilerinin rantını kestiğini belirten Yiğit Bulut, “Necmettin Erbakan'ın ne suçu vardı? Erbakan dünya düzeninin, ekonominin hangi temellere oturtulduğunu ve emperyal sömürüyü çözümlemişti” dedi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) işbirliğiyle Şehir Konferansları kapsamında düzenlenen '28 Şubat ve Demokratikleşme konulu programa Gazeteci-Yazar Yiğit Bulut katıldı. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. 28 Şubat sürecinin çok boyutlu olduğunu belirten Gazeteci-Yazar Yiğit Bulut, yerleşik sermayenin askerlerin eliyle iktidarı eline almak istdeğini aktardı. “Türkiye'deki en rütbeli general sivildir” diyen Bulut, şunları söyledi: “Darbeler düşünen insanları sindirmek için yapıldı. Hep düşünen kafalara darbe vuruldu. 1960, 1971 ve 1980'de de bu senaryolarla karşılaştık. Küresel dünya düzeninin 4 bacağı 1945'de kuruldu. Dünya Bankası, Nato, IMF ve Birleşmiş Milletler bu tarihte kuruldu. Bu kurumlar Türkiye'nin esir alınmasının bir parçasıdır. 28 Şubat çok boyutlu. Bunu iyi okumak gerekiyor. 1980 darbesiyle Kenan Evren'in yaptıklarını kim unutabilir. 650 bin kişiye fiziksel ve psikolojik darbe vuruldu. O dönemin gazeteleri manşetleriyle darbelere hizmet etti. 72 kişi İstanbul’da yürüyüş yaptı hemen manşetlerde 'Türkiye nereye gidiyor' diye yazıldı. Türkiye kendi Müslümanına ve Kürt vatandaşına yabancılaştırıldı ve bunlar tehdit olarak görüldü. Biz bunları yaşadık. Egemen güçler tepki verilmesine bile izin vermiyordu. Başörtüsü sorunuyla 30 yıl uğraştık. Şimdi yasak kalktı, bölündük mü? Şeriat mı geldi? Mecliste 411 milletvekili başörtüsünün kalkması için destek verdi. Diğer gün Hürriyet Gazetesi '411 el kaosa kalktı' şeklinde bir manşet attı. Bu örnek medyanın darbelere hizmet ettiğinin en iyi göstergesiydi.”

NECMETTİN ERBAKAN'IN NE SUÇU VARDI?

Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat'ta birilerinin rantını kestiğini belirten Yiğit Bulut, “Necmettin Erbakan'ın ne suçu vardı? Erbakan dünya düzeninin, ekonominin hangi temellere oturtulduğunu ve emperyal sömürüyü çözümlemişti. Kullandığı cümlelerin hepsi 'Milli' ile başlıyordu ve bu suç olarak görüldü. Milli sermaye, Milli bankacılık ve benzeri görüşleri vardı. Bu da yerleşik sermayeyi rahatsız etti. Kurduğu havuzla özel bankaları aradan çıkarttı. Darbenin arkasında rant vardı. Erbakan bu rantın önünü kesti. 28 Şubat'ın özünde bu var” dedi. Bulut, yerleşik sermayenin otomotiv sanayinin üzerine kurulduğunu ve bu nedenle hızlı trenlere bile izin vermediğini ifade ederek, IMF'nin kavulmasının bu nedenlerden dolayı çok önemli olduğunu söyledi. Ergenekon'un sadece siyasi bir yapıda olmadığını, finansal Ergenekon'un da bulunduğunu dile getiren Bulut, ülkenin gelişimine sürekli darbenin bulunduğunu söyledi.

DEVLETİN DOKUNAMADIKLARI VARDI

Devletin o zamanlar dokunamadıkları vardı. Bugün onlara da dokunuluyor” diyen Bulut, “Seçilemeyenlerin seçilmişler üzerinde egemenlik kurma isteği hep vardı. Ancak bugün bu bir bakıma engellendi. Türkiye'nin Başkanlık sistemine ihtiyacı var. Parlementer sistemi bir adım daha ileriye götürmek durumundayız. Şu an Bakanlar ve milletvekilleri seçilmiş değil, atanmış. Bugün anayasa bile yapamıyoruz ve geçmişle barışmak için açılımlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Bulut son olarak, Konya Havaalanı'nda ekipman yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşadığını ve bu havalimanının Konya'ya yakışmadığını da vurgulayarak sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum