Erbakan'ın 40. yıl Konya konuşması

Erbakan'ın 40. yıl Konya konuşması

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın 16 Ekim 2009 yılında Konya'da yaptığı konuşma, yürüttüğü davanın hamurunu anlatıyor

Hoca, şehrin yani Konya'nın Milli Görüş için önemine dikkat çekiyor. Ve şehri, belde – i muhayyere olarak niteliyor. Rahmetli Erbakan, tabirimiz uygun düşerse A'dan Z'ye aşk ile bağlanmanın örneğini sergiliyor. İşte  Hocanın konuşması:  
Selam ve  dua ile
- “Milli Görüş zihniyeti milletimizin tarihinde ilk defa bundan 40 yıl önce 12.10.1969 tarihinde TBMM’ye girmiştir. Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler ederiz. Çünkü böylece asrın en önemli olayına fırsat verdi. Türkiye’nin ve bütün insanlığın yeni bir Saadet Dünyası’na kavuşmasının kapılarını açtı. İşte bugün bu büyük tarihi olayın milletçe 40. yıldönümünü kutluyoruz. Milli Görüş'ün 40. yıldönümü kutlu olsun. Cenab-ı Allah daha nice zaferlerle ve altın sayfalarla dolu 40 yıllar nasip etsin. Bu kadar önemli tarihi bir günde Selçuklu Payitahtı'mız Milli Görüş çadırı direğinin dayandığı yerdeyiz.
Sözlerime başlamadan önce Konya’nın bu en büyük salonunun içini ve dışını dolduran binlerce Milli Görüş'çü kardeşimi bir kere daha muhabbetle kucaklıyorum. Gözlerinden öpüyorum, bağrıma basıyorum.
Mili Görüş,  Malazgirt’tir. Kosova’dır. Niğbolu’dur. İstanbul’dur. Zigetvar’dır. Galiçya’dır. Çanakkale’dir. Sakarya’dır. Kıbrıs’tır.  Sultan Fatih’tir. Ulubatlı Hasan’dır. Seyit Çavuş’dur. Sütçü İmam’dır. Rıdvan hoca’dır. Hasan Basri Çantay’dır. Milli Görüşü anlamak için, Milli Selamet'i bilmek için, mutlaka tarihimizi yakından tanımak mecburiyetindeyiz.  

Aziz delegeler, muhterem misafirlerimiz, herhangi bir kimse Malazgirt’te inanışının şahlanışını yaşamadan, Kosova’da, Niğbolu’da  bir kılıç olup parlamadan, Ulubatlı Hasan olup İstanbul’u fethetmeden, Sultan Fatih olup atını denize sürmeden, Kanuni olup şanlı orduları ile Avrupa’nın içine yürümeden, Seyit çavuş olup 250 kiloluk mermiyi 'ya Allah' diyerek namluya sürmeden, bir insan Sakarya’nın siperlerine girmeden, ve Kıbrıs’ta düşman tahkimatının arasından geçmeden, Milli Selamet’in ne olduğunu anlayamaz.
Milli Görüş kimyasal yapı olarak 3 hamurdan yoğrulmuştur; maneviyatçı olmak, hakkı üstün kılmak, nefis terbiyesi esas almak. Allahın lütfüyle Milli Görüşçülere 3 fiziki özellik bahşedilmiştir. Hidayet, Feraset, Dirayet.
SİYASİ PARTİLER
Türkiye’de 1946’da çok partili hayata geçildi. Pek çok parti kuruldu. Bunların hepsi bilerek, bilmeyerek Batı taklitçisi partiler olarak kuruldular. Milletimizin inancını, eşsiz tarihini, insanlığa yaptığı muazzam hizmetleri görmemezlikten gelerek Batı'yı daha ileri zannederek kurulmuş yanılgılardır. Milletimiz 30 seneden fazla bu gidişata sabretti, bunların hiçbirinin kendi tarihiyle, inancıyla, kimliğiyle bağdaşmadığını ve milletimize tarihindeki yerini kazandıramayacağını gördü. Bu şartların sonucu olarak 1969 'Milli Görüş Şahlanışını' yaptı. Tıpkı aynı Milli Görüş'le 1402’de Timur’un Anadolu’yu istilasını takiben, 1453’te İstanbul’u fethederek çağ açıp, çağ kapadığı gibi, ve tıpkı aynı görüşle 1918’de bütün yurt işgal edilmiş, 30 cephede, 10 sene savaşarak bitap düşmüş, silahları elinden alınmış olduğu halde, İstiklal Savaşı'nı yaparak yeni bir Türkiye kurduğu gibi, 1969’da da yeni bir Milli Görüş Şahlanışı ile bütün Dünya’ya karşı öz vatanı Anadolu’yu kurtarmış ve yeni bir öncü bağımsız devlet kurduğu gibi, 1969’da da ırkçı Emperyalizm'in zulüm dünyası yerine, ecdadımızın asırlar boyu kurduğu  ve koruduğu 'yeni bir Saadet Dünyası' kurmak için şahlanmıştır.
 MİLLİ GÖRÜŞ ŞAHLANIŞI
Lütfen, heyecana, çehrelerdeki ve gözlerdeki azim ve parlaklıklara ve kalabalığın heyecanına dikkat ediniz. İşte şahlanış böyle başladı.  
İLK AFİŞ
Mevlâna Meydanı'na, Alaeddin Tepesi'nin eteğine astığımız,'Hak Geldi, Batıl Zail Oldu' afişidir.
İLK SLOGAN
'Ne sağdayız, ne solda Hak yoldayız hak yolda!' sloganıdır.
YENİ BİR DÜNYA KURMAK KOLAY DEĞİL
Karşımızda,  bütün dünya elbirliğiyle engeller çıkartmışlardır.
Çanakkale’de, İstiklâl Savaşı'mızda, Kıbrıs’ta olduğu gibi, 5 tane parti kurmaya mecbur kaldık. MNP, MSP, RP, FP, SP. Hepsi tarih yazan birer kahramandırlar. Milli Görüş'ün başardığı 5 muazzam hizmet vardır. Bunlar  milletimizi temsil, milletimizin kurtuluş ilacını temsil, uygulamadaki gayri milli tahribatı engellemek, Hayım Nahum Doktrini ile Türkiye'nin İsrail'e vilâyet yapılması planlarının engellenmesi, bir römorkör gibi Türkiye'yi aslına çekmek. 'Her şey aslına rücu eder.' Bugün başörtülü bir hanımefendinin beyi Cumhurbaşkanı olabiliyorsa bu Milli Görüşün etkinliğidir. Milli Görüş'ün bundan sonra başaracağı 2 diğer hizmet ise, yaşanabilir bir Türkiye ve hali hazır zulüm dünyası yerine yeni bir Saadet dünyasının kurulması.  
TEMEL SLOGANIMIZ, İNANIYORUZ YAPIYORUZ
Milli görüşün 40. yıldönümü, iktidara yürüyüş bayramı kutlu olsun. Zafer inananlarındır. ve zafer  yakındır. İnanıyorsanız, üstünsünüz! Akıbet muttakilerindir. Gazanız mübarek olsun. Başladığınız tarihi, yeniden yazma hizmetine, aşkla, şevkle, heyecanla devam edin. Ve milletimizin, insanlığın ve bütün İslam âleminin beklediği hedefi gerçekleştirin. 3. şahlanışımız bütün insanlığa hayırlı olsun. Esselamü Aleyküm. Velakıbetü lil müttekin.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.