Engeli çalışmasına engel değil

Engeli çalışmasına engel değil

Seyyar çorap satıcılığı yapan engelli vatandaş Ramazan Çiftçi yetkililerden satış yapabileceği bir yer istiyor.

Seyyar arabasıyla çorap satıcılığı yapan Ramazan Çiftçi engelli olmasına rağmen mesleğini aksatmadan yapıyor. Güneysınırlı 52 yaşındaki Ramazan Çiftçi, bir buçuk yaşında felç geçirdi. Bu yüzden ancak 7 yaşında yürümeye başladı. 11 yaşında ise ilkokula gitti, mezun olduktan sonra ise Kur’an Kursu’na başladı. 18 ayda hafızlığı bitiren Ramazan Çiftçi, Cihanbeyli Gölyazı’da müezzin olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında emekli olan Ramazan Çiftçi, bir yıl sonra İŞKUR’un çorap örme kursuna başladı. Emekli olduğu için yevmiye almadan kursu tamamlayan Ramazan Çiftçi, kendi markası olduğunu söylediği ‘Ram’ markasıyla çorap satmaya başladı. İlk olarak pedallı üç tekerlekli bisikletle gezerek çorap satan Ramazan Çiftçi, daha sonra şarjlı akülü engelli aracının arkasına bağladığı seyyar tezgahla gezerek çorap satmayı sürdürdü. 9 aydır ise 3 tekerlekli seyyar arabasıyla çorap satmaya devam ediyor. Arabayı iterek sabah akşam evine götürüp getirmekten dolayı sıkıntı yaşadığını anlatan Ramazan Çiftçi, yetkililerden satış yapacağı sabit bir yer istiyor.
YER OLMADIĞI İÇİN SATIŞ OLMUYOR
Belli bir yeri olmadığı için yer sıkıntısı yaşadığı dile getiren Ramazan Çiftçi, “Akülü arabada şarj sıkıntısı olduğu için 9 aydır seyyar 3 tekerlekli araç ile satış yapıyorum. 6 yol mevkiinden merkeze her gün bu arabayı iterek getirip götürüyorum. Belediye bana belirli bir yer vermediği için bir yerde satış yaparken zabıtalar bağırıyor. Bu yüzden satış yapamıyorum. Müşterilerimin bileceği bir yer olsa kendimi geçindirecek satışı yaparım. Bu konuyla ilgili Meram Belediyesi’ne başvurdum, bana sen bu işi yapmayı bırak emekli maaşınla idare et dediler. Emekli maaşı bana yetse zaten bu işi yapmam. Zor durumda olduğum için yardım istedim. Yetkililer bana arabamı koyacağım bir yer verseler bana yeter. Ben onlardan bir dükkan istemiyorum. Sadece 3 tekerlekli seyyar arabamı koyabileceğim bir yer istiyorum” dedi.
ENGELLİYİM AMA ENGEL DEĞİLİM
Yer konusunda resmi yerlerden olumsuz cevap alması üzereni arabasına ‘engelliyim ama engel değilim’ yazdıran Çiftçi, “Engel olmadığımı göstermek için arabamı aldım düştüm yollara. İlk zamanlar kendi çorabımı makine ile dikiyordum. Ev kira olduğu için komşulardan şikayet geldi. Bu yüzden çorapları alıp satmaya ve başkalarına yaptırmaya başladım. Şuan bir sürü çorap çeşidi satıyorum” ifadelerini kullandı. Elindeki çorap çeşitlerini sıralayan Çiftçi, “Şu anda antibakteriyel mantar ve şeker çorapları, terletmeyen çorap, ayak kokutmayan çorap ve tavaf çorabı gibi farklı çorap çeşitlerim var. İrtibata geçmek isteyenler ve özel çorap yaptırmak isteyenler 0530 637 12 15 numaralı telefondan arayıp irtibata geçebilirler” diye konuştu. Engelinin tamamen engel olana kadar satış yapmaya devam edeceğini söyleyen Çiftçi, müşterilerine en iyi ürünü satmak için çalışmaya devam edeceğini kaydetti.
 
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.