Emirgazinin biçerdöverci kardeşleri

Emirgazinin biçerdöverci kardeşleri

Emirgazi denilince akla gelen en önemli mesleklerden birisi biçerdöver kullanımı ve tamiri.

Bölgede çok sayıda biçerdöver olduğunu ifade eden ilçe sakinleri bu biçerdöverlerin Mayıs ayı içerisinde Gaziantep yöresine gittiklerini söyledi. İlçede biçerdöver işletmesi alanında önemli bir yer edinen Kartal kardeşler Nisan ayı ile birlikte biçerdöverleri tamire başladıklarını söyledi.
Uzun yıllardır baba mesleğini yürüttüklerini ifade eden Kartal kardeşlerin en büyüğü olan Cuma Kartal, “Kardeşlerim İsmail, Adem ve İbrahim ile birlikte yıllardır bu işi yapıyoruz.
Biçerdöverimizin bakımını bitirdikten sonra Gaziantep’e gideceğiz. Orada Mayıs ayı ile birlikte biçim yapmaya başlayacağız. Oradan güzergah boyunca ekin biçerek Konya’ya doğru geleceğiz. Mayıs ayından itibaren orada biçim başlar. Temmuz ayından itibaren de Konya’da biçim yapacağız” dedi. Biçerdöverlerin en çok dişli ve kayışlarının eskidiğini de dile getiren Cuma Kartal, “1976 model bir biçerdöverimiz var, onu emekliye ayırdık. Biz de çağın getirdiği yenilikleri kullanmaya çalışıyoruz. 1977 yılında babam almış, biz de baba mesleğini devam ettiriyoruz. Emirgazi’nin harmanlarını da biz biçiyoruz. Yeni sistem biçerdöverler almaya çalışıyoruz ama maddi durum olarak sıkıntı oluyor. Bir biçerdöverin fiyatı 250 bin TL’yi geçiyor. Biz 4 kardeş taksitle aldık. Senede 15 bin Euro ödememiz var. Bu taksitleri ödemeye çalışıyoruz. 4 kardeş olduğumuz halde zor çıkıyoruz bu işin içinden. Başımızda babam her zaman bulunuyor. O da bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Zaten kendi mesleği olduğu için meraklı bu işlere. Onun tecrübesinden de yararlanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.