Elif Erbakan: Babam davasında yılmadı

Elif Erbakan: Babam davasında yılmadı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın kızı Elif Erbakan, babasını ve Milli Görüş'ü anlattı. Erbakan babası için, “Aşk ve sabır ile davasına sahip çıktı” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından Necmettin Erbakan Hoca'yı Anma Haftası çerçevesinde hanımlara özel bir konferans düzenlendi. Programa davetli olarak katılan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan, babasını ve Milli Görüş'ün hedefini  anlattı. Elif Erbakan yaklaşık 30 senedir babasının her haline şahit olduğunu belirterek, “Dostu da, düşmanı da görmüştür ki, o asla davasından taviz vermedi. Meşakkatli yolculuğunda her zaman aşk ve sabır ile Milli Görüş'e bağlandı” dedi. Hocanın tek gayesinin Allah rızası olduğunu dile getiren Erbakan, bu uğurda emperyalizme ve siyonizme kafa tuttuğunu söyledi. Cihadın konuşulan bir ibadet olmayıp bilakis yapılan bir iş olduğunu vurgulayan Elif Erbakan, babasının bu uğurda hiçbir liderin göstermediği çabayı harcadığını kaydetti. Erbakan şöyle konuştu: “Hoca, 'siyasette söz sahibi değilsen savunduğu davanın hiçbir ehemmiyeti olmadığını' biliyordu. Bu süreçte hiç de eğilip bükülmedi. Daima 'cihad' dedi.”

AYDINLIK İÇİN ÖNCE KENDİSİ YANDI  
 
Elif Erbakan, babasının Milli Görüş yolunda önce kendisini mum misali yaktığını ifade etti. Erbakan şunları aktardı: “O ilk önce kendisini aydınlattı. Sonra etrafına ışık saçtı. Önder oldu. Yeri geldi lider oldu. Yaşanan tüm süreçlerde hep en öne atıldı. Çünkü 'ben yanayım ki çevreme de ışık saçayım' düşüncesine sahipti. Zalime korkusuzca kafa tuttu. Asla çıkar gözetmedi. Tek başına çıktığı yolda, milyonlar uğurladı. Bu da gösteriyor ki bir işe saf bir aşk ile bağlanmanın neticesi böyle oluyor.”

'ÜMMET OLMAYI ÖĞRETTİ'

Düzenlenen programda Saadet Partisi (SP) Kadın Kolları Genel Başkanı Nergül Aksu da hazır bulundu. Aksu ise Hoca'nın insanlarda ümmet olma bilincini uyandırdığının altını çizdi. Nergül Aksu şunları dile getirdi: “Hoca bizim yol göstericimizdi. Nasıl ümmet olunurun çok güzel örneğiydi. En önemlisi bizlere cihadı öğretti. Ebedi aleme intikalinin ardından hepimize iki yol bırakmıştır. Birincisi Peygamberlerin gittiği yol, hakkın yolu. İkincisi ise Firavunlara karşı mücadele yolu. Her zaman hakkı üstün tuttu. Biz Kadın Kolları olarak çalışmalarımızda onun bize emanetini en değerli bir şekilde sahip çıkıp hizmetler yapacağız.”

Kadın Kolları Genel Başkanı Nergül Aksu, Hocanın iktidarda olduğu dönemde yaptığı çalışmalara da değinerek, “İlk defa Cumhuriyet tarihinde denk bütçe kurdu. Havuz sistemini getirdi. Erbakan Hocamız'dan evvel devletin gelirleri çar çur edilirdi. Hocam zamanında devlet gelirleri tek bir havuzda toplanmaya başladı. D-8 projesi Milli Görüş'ün  dış politikadaki en önemli çıkışıydı” dedi.

MUSTAFA GÜZEY  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.