Elde kiralık araç kalmadı

Elde kiralık araç kalmadı

Konya'da kiralanacak otomobil kalmadı. Araç kiralama firmaları bayram ediyor. Firmalar artan talepten memnun, ancak müşteriler kiralayacak araç bulamamaktan şikayetçi

Araç kiralama sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Tatilde rahat etmek isteyenler oto kiralama firmalarına akın ediyor. Kiralık araçlara yoğun bir talep var. Bu yıl Konya'ya binlerce gurbetçi geldi. Gurbetçilerin önemli bir kısmı aylar öncesinden aracını kiraladı. Birçok kişi de araç kiralama işini son günlere bıraktı. Araç kiralamada geç kalanlar sıkıntı yaşıyor. Kiralık araç neredeyse kalmadı. Gurbetçilerin yanı sıra yerli vatandaş da kiralık araç bulmakta zorluk yaşıyor.

Öte yandan Konya'da oto kiralama sektörü son yıllarda önemli gelişme kaydetti. Konya'da faaliyet gösteren firmalar araç filosunu güçlendirdi.

ERKEN REZERVASYON YAPANLAR KAZANÇLI

Araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Sedat Özdemir, bugünlerde araç kiralama noktasında yoğun bir talebin olduğunu, her gün 10-15 müşteriye "Şu an elimizde kiralık araç yok" dediklerini belirtti. Gurbetçilerin ve tatilcilerin sektöre canlılık getirdiğini belirten Özdemir, "Gurbetçiler aylar, günler öncesinden kiralık araç rezervasyonu yaptı. Erken davrananlar kazançlı çıktı. Erken rezervasyonun fiyat noktasında da avantajları var" sözlerini kullandı.

OTO KİRALAMA FİRMALARI BAYRAM EDİYOR

Uzun Ramazan Bayramı tatilinde kiralık araç talebinde rekor kırıldığına dikkat çeken Özdemir, "Bayram tatilinde rahat etmek isteyenler araç kiraladı. Kimi kiraladığı araçla memleketine, köyüne gitti, kimi de tatil beldelerine gitti. Yaz aylarında oto kiralama firmaları bayram ediyor. Yaz sektörün bayramı oluyor. Arabalar boş kalmıyor. Kiralanmayı bekleyen araç pek olmuyor. Tüm arabalar çalışıyor, iş sıkıntısı yaşanmıyor" şeklinde konuştu.

10-2sedat-ozdemir.jpg

FİRMALAR DA ARAÇ KİRALAMAYA BAŞLADI

Oto kiralama firmalarının müşterilerine havaalanına, gara, otogara ve başka şehirlere araç bırakma gibi kolaylıklar da sağladığını belirten Özdemir, gurbetçilerin ve tatilcilerin yanı sıra farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların da araç kiralamaya yöneldiğini söyledi. Özdemir, "Firmalar araç satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Kiralama firmalar noktasında hem daha hesaplı hem de risksiz" açıklamasında bulundu.

YENİ VE DİZEL ARAÇLAR TERCİH EDİLİYOR

Araç kiralama fiyatları hakkında da bilgi veren Özdemir, şunları söyledi: "Süre uzadığında fiyat düşüyor. Araçlarımızı günlük, haftalık, aylık ve yıllık kiraya veriyoruz. Bir aracın aylık kira bedeli ortalama 2 bin lira. Bir yıllığına verilen aracın aylık fiyatı ise bin 300 ila bin 600 lira arasında değişiyor. Firmalar filosunu sürekli yeniliyor. Müşteri yeni ve dizel araç istiyor. Benzinli ve tüplü araçlar çok tercih edilmiyor. Talebi karşılamak için araç filomuzu sürekli yeniliyor ve güçlendiriyoruz."

HAREKETLİLİK BAYRAMA KADAR SÜRER

En çok araç kiralamalarının Konya gibi büyükşehirlerde yapıldığını da ifade eden Özdemir, sektördeki hareketliliğin Kurban Bayramı sonuna kadar süreceğini kaydetti. Özdemir, "Kurban Bayramı tatili de 9 gün olarak belirlendi. Kurban tatiline 1 ay 3 hafta kaldı. Dolayısıyla yoğunluk birkaç ay daha devam eder. Kurban Bayramı döneminde araç kiralayacaklar elini çabuk tutsun" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.